Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusios Šv. Jokūbo ligoninės vietoje Vilniuje gali iškilti viešbutis

Buvusios Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje investicijų valdymo įmonė „Lords LB Asset Management“ planuoja statyti viešbutį. Analitikai teigia, kad Vilniuje tarp plėtotojų prasideda varžybos, kuris pirmas paskelbs apie viešbučio statybas.
Šv. Jokūbo ligoninė
Šv. Jokūbo ligoninė / Valerijos Guiskajos / 15min nuotr.

Apie planus buvusios ligoninės teritorijoje 15min patvirtino „Lords LB Asset Management“ atstovė Orijana Mašalė. Tiesa, ji neatskleidė, ar jau deramasi su viešbučių tinklais.

„Taip, planuojame vystyti viešbutį, galiu tai patvirtinti. Tikimės artimiausiomis savaitėmis pateikti platesnę informaciją. Dabar yra projekto koncepcijos rengimo stadija“, – sakė ji.

Iki šiol buvusios ligoninės pastatus ir 1,22 ha ploto teritoriją valdė SEB banko įmonė „Litectus“, kuri turtą 2011 metais įsigijo varžytinėse.

2014 bendrovė nugriovė dalį teritorijoje esančių pastatų. Pagal miesto detalųjį planą, nugriovus nevertingus statinius, šioje vietoje galima daugiaaukštė ir komercinė statyba. 2006 metais Šv. Jokūbo ligoninės pastatų kompleksas dėl architektūrinės ir istorinės reikšmės įtrauktas į Kultūros vertybių registrą.

Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Šv. Jokūbo ligoninė
Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Šv. Jokūbo ligoninė

„Newsec“ tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos šalims Mindaugas Kulbokas sako, kad po to, kai keli nekilnojamojo turto vystytojai paskelbė ketinantys statyti viešbučius, likę bando neatsilikti.

„Dabar prasidėjo varžytuvės, kuris greičiau, nes vietos viešbučiams yra nedaug, o norinčių daryti yra daug. Kas pirmas, tas laimės. Kiti, mano manymu, turės pristabdyti projektus“, – sako M.Kulbokas.

Tyrimų bendrovės skaičiavimais, Vilniuje, be jau paskelbtų projektų, galėtų iškilti dar trys viešbučiai maždaug su 600 kambarių. Tiesa, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos duomenimis, per artimiausius kelerius metus iš viso Vilniuje galėtų atrasti apie 2 tūkst. naujų viešbučių kambarių.

„Jeigu „Eika“ ir „Lords LB Asset Management“ pradės statybas, kiti turi galvoti, nes vietos lieka vis mažiau“, – teigia M.Kulbokas.

Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Šv. Jokūbo ligoninė
Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Šv. Jokūbo ligoninė

„Lords LB Asset Management“ akcininkai yra trys asmenys ir jų valdomos įmonės: 47 proc. akcijų priklauso verslininkui Mindaugui Marcinkevičiui, 44 proc. – verslininkui Andriui Stonkui ir 9 proc. – Antanui Vainauskui.

Šv. Jokūbo ligoninė Vilniuje buvo įkurta 1809 m prie Šv. Jokūbo ir Šv. Pylipo dominikonų bažnyčios esančio dominikonų vienuolyne, pastatytame 1722 metais. Savo veiklą ligoninė nutraukė 2003 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai