Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Byla baigta: Aukščiausiasis Teismas atsisakė priimti „Irdaivos“ skundą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atsisakė priimti bendrovės „Irdaiva“ kasacinį skundą dėl Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos darbų viešųjų pirkimų byloje priimtos apeliacinės instancijos teismo nutarties peržiūrėjimo. Tuo „Irdaiva“ išnaudojo visas teisines galimybes ginčyti valstybės įmonės Turto banko sprendimą nutraukti rekonstrukcijos darbų pirkimo procedūras.
Vilniaus sporto rūmai
Vilniaus sporto rūmai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Turto bankas pranešime spaudai teigia, kad bylą nagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo nutartį, kad Turto banko sprendimas nutraukti viešojo pirkimo procedūras yra teisėtas ir pagrįstas.

„Patvirtinu, kad kasacinį skundą atsisakyta priimti kaip neatitinkantį CPK 346 straipsnio, 347 straipsnio 1 dalies 3 punkto reikalavimų. Kasacinis skundas neatitiko kasaciniam skundui keliamų reikalavimų ir nebuvo nurodyti išsamūs teisiniai argumentai, kurie nurodytų kasacijos pagrindų buvimą“ – 15min informavo LAT atstovė spaudai Dovilė Bružaitė.

BNS skelbė, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ikiteisminiame tyrime dėl galimų neskaidrių viešųjų statybos darbų pirkimų rugpjūčio pradžioje pareiškė įtarimus Vilniaus statybų bendrovei „Irdaiva“.

FNTT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Europos Sąjungos lėšomis vykdytų projektų Respublikinėje Kauno ligoninėje ir Palangos šilumos tinkluose, taip pat dėl Turto banko vykdyto 27,5 mln. eurų vertės Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projekto. Tarnybos teigimu, viena iš ikiteisminio tyrimo akiratyje esančių Vilniuje registruotų statybos bendrovių viešųjų pirkimų metu slapta susitardavo su kitais konkurso dalyviais.

Kovo pabaigoje FNTT atliko kratas Vilniaus statybų bendrovėje „Irdaiva“, o jos vadovą ir vienintelį savininką Irmantą Kubilių buvo sulaikiusi. Balandžio pradžioje tarnyba pranešė, kad šiame tyrime pareiškė įtarimus septyniems asmenimis, tačiau jų neatskleidė.

Vasario pradžioje Turto bankas, remdamasis FNTT informacija, nutraukė Sporto rūmų rekonstrukcijos konkursą, kuriame vieninteliu kvalifikaciją atitikusiu dalyviu buvo pripažintas „Irdaivos“ vadovaujamas konsorciumas. FNTT duomenimis, vienas Turto banko viešojo pirkimo komisijos narių Tomas Lukoševičius tuo pačiu metu dirbo ir „Irdaivoje“.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikta daugiau kaip 30 fizinių ir juridinių asmenų kratų. Anot FNTT, jų metu rasti ir paimti tyrimui reikšmingi duomenys, nemaža grynųjų pinigų suma eurais.

„Irdaiva“ praėjusiais metais gavo 37,338 mln. eurų pajamų – 21,9 proc. mažiau nei 2015 metais, bendrovės grynasis pelnas per metus padidėjo 3,6 proc. iki 2,343 mln. eurų.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) praėjusių metų pabaigoje pareiškė, jog Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, kuri pasirodė per didelė - ji siekė 27,79 mln. eurų.

Vyriausybė kovą patvirtintoje šių metų Valstybės investicijų programoje nenumatė lėšų Sporto rūmų rekonstrukcijai.

Be to, ministrų kabinetas rugpjūtį pavėlino rūmų rekonstrukcijos terminus – kongreso veiklai juos tikimasi pritaikyti iki 2021-ųjų. Anksčiau buvo numatyta, kad rūmai bus rekonstruoti 2018-aisiais, o kongresai, konferencijos ir kultūros renginiai čia vyks jau nuo 2019-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas