Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Darnu Group“ persikėlė į naują biurą sostinės Paupyje

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Darnu Group“ persikėlė į naują beveik 1500 kv. m ploto biurą savo valdomuose Paupio verslo namuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Darnu Group“ biuras sostinės Paupyje
„Darnu Group“ biuras sostinės Paupyje / Norbert Tukaj nuotr.

„Paupio turgaus“ pastatą, „Darnu Group“ pasirinko dėl patogios infrastruktūros.

Svarbiausias naujojo biuro tikslas – užtikrinti darbuotojų patogumą, suderinti ramų ir gyvybingą darbo ritmą, todėl jo erdvė atsakingai padalinta pagal paskirtis. 563 kv.m. atriumas bendrose erdvėse skleidžia natūralią šviesą, aplinką puošia augalai, įrengti „kabantys“ balkonėliai darbuotojų diskusijoms su vaizdu į turguje verdantį gyvenimą.

Darbo zonose įrengtas tylaus darbo kabinetas, izoliuoti telefoninių pokalbių kambarėliai, dalis erdvių turi išmanius stiklus, kuriuos galima užtamsinti susitikimams arba tylaus darbo periodui. Interjere dominuoja minimalistinis stilius, ramios spalvos, o erdvės įrengtos taip, kad aplinka padėtų koncentruotis darbui ir skatintų tvarumą.

Anot Sigitos Survilaitės-Mekionienės, „Darnu Group“ vadovės, įsikeliant į naują ofisą buvo užsibrėžtas tikslas siekti ir „less waste“ („mažiau eikvojimo“) gyvenimo būdo.

„Siekiant mažinti atliekų kiekį, kai kuriuose kabinetuose apskritai nėra šiukšlių dėžių, perėjome prie atsakingo atliekų rūšiavimo, spausdinimo, geriame vandenį iš čiaupo, naudojame tik daugkartinius rankšluosčius, darbuotojams vietoje skintų gėlių dovanojame augalus vazonėliuose, o visas biuras aprūpinamas tik žaliąja elektros energija“, – vardija „Darnu Group“ generalinė direktorė.

Minimalistinis stilius dominuoja svečių erdvėje: įrengti susitikimų kambariai bei salonas (angl. showroom), kuriame eksponatai kalba apie „Darnu Group“ įgyvendintus projektus ir įmonės vertybes. Jame – autentiškų XVIII a. Paupio smuklės plytų skulptūra, neformalus „Artagonisto“ simbolis – Teddy Bear, perdirbto betono fotelis, primenantis, kad medžiagas galima panaudoti dar kartą, ir kiti subtilūs simboliai, žymintys „Darnu Group“ istorijos momentus. Erdvė pritaikyta ne tik eksponatams, bet ir priimti svečius, organizuoti diskusijas, susitikimus – yra ištraukiami amfiteatriniai laiptai.

Biure įrengtose poilsio erdvėse – daugiau spalvų: virtuvė su vienu dideliu stalu, šalia esančioje poilsio zonoje – biblioteka, stalo futbolas ir tenisas bei speciali erdvė darbuotojams švęsti bendrus pasiekimus ar kolegų gimtadienius.

„Pagrindinė mūsų interjero mintis – šiuolaikiškas lietuviškumas ir artumas gamtai. Ją įgyvendinome pasirinkdami mūsų kraštui būdingas tvarias medžiagas – ilgaamžį natūralų medį, akmenį, tekstilę ir spalvas. Norėdami gamtą dar labiau priartinti prie biuro, į vidines erdves įnešėme daug augalų, kurią papildo ir pilnai apželdintas atriumas“, – teigia „Darnu Group“ vadovė.

„Darnu Group“ biuro interjerą ir išplanavimą kūrė įmonės kolektyvas kartu su interjero studija „Minkšti namai“, „Paupio turgaus“ pastato interjero autoriai – architektūros studija „Plazma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas