Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučių renovacija – naujos galimybės statybų bendrovėms

Vykdant renovaciją pagal naująjį daugiabučių modernizavimo modelį, visi rangos darbai (įskaitant ir projektavimo darbus) yra perkami per CPO elektroninį katalogą.
Renovacija
Renovacija / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Dėl vis didėjančio statybos darbų poreikio šiuo metu yra formuojamas naujas katalogas, kuriame iki š. m. rugpjūčio 14 d. kviečiamos registruotis visos šalies statybų bendrovės.

„Noriu paraginti dar neužsiregistravusias statybų bendroves paskubėti ir kartu noriu akcentuoti, kad mažesnės įmonės, neatitinkančios kvalifikacinių reikalavimų, gali vienytis po kelias ir pagal jungtinės veiklos sutartį dalyvauti CPO elektroniniame kataloge. Esu įsitikinusi, kad daugiabučių renovacija yra unikali galimybė atgaivinti šalies statybų rinką, bendram darbui sutelkti kvalifikuotus statybininkus,“ – tvirtina aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

„Pirkimai per CPO pirmiausia užtikrina rangos darbų pirkimo skaidrumą – kataloge varžymosi ir vertinimo procesas visiškai automatizuotas – laimėtojas išrenkamas ir pirkimo sutarties duomenys užpildomi tik elektroniniu būdu. Be to, toks pirkimo būdas yra daug efektyvesnis, nes perkančiajai organizacijai sumažėja reikalingų parengti dokumentų kiekiai, taupomi žmogiškieji ištekliai ir valstybės lėšos, pirkimo procedūros sutrumpėja iki 1 mėn.“, – teigia viceministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas