Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl transporto stotelių N.Numos įmonė skundžia „Ignitis grupės“ konkurso rezultatus, pastaroji priekaištus atmeta

Verslininko Nerijaus Numos kontroliuojama nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ pranešė apskundusi valstybės valdomos „Ignitis grupės“ biuro nuomos konkurso rezultatus. Anot bendrovės atstovų, jie pasiūlė beveik 2 mln. eurų mažesnę biuro nuomos kainą ir mano, kad viešojo transporto prieinamumas įvertintas neadekvačiai. Tuo tarpu „Ignitis“ sako, kad laimėtoją lėmė ne tik viešojo transporto kriterijus.
„Ignitis ON" tinklo itin greito elektromobilių įkrovimo stotelės pristatymas
„Ignitis ON" tinklo itin greito elektromobilių įkrovimo stotelės pristatymas / „Ignitis ON“ nuotr.

BNS skelbė, kad „Ignitis grupė“ pranešė, jog dėl naujos centrinės būstinės nuomos derėsis su nekilnojamojo turto plėtros bendrove „Vastint Lithuania“. Įmonė konkursui pateikė pasiūlymą išnuomoti patalpas biurų komplekse „Business garden“, statomame sostinės Laisvės prospekte, prieš parodų ir kongresų centrą „Litexpo“.

Su „Vastint Lithuania“ nuomos sutartį planuojama sudaryti per artimiausius kelis mėnesius.

„Galio Group“: rezultatai yra neadekvatūs

Tačiau „Galio Group“ valdybos pirmininkės Dianos Dominienės teigimu, įmonės nuomone, biuro pasiekiamumo ir susisiekimo viešuoju transportu kriterijus, skaičiuojant balus, buvo įvertintas itin keistai ir net neadekvačiai.

Anot jos, pagal biuro pasiekiamumo ir susisiekimo viešuoju transportu kriterijų, daugiausiai balų skiriama verslo centrui, aplink kurį pusės kilometro spinduliu esančiose viešojo transporto stotelėse darbo dienomis yra daugiausiai viešojo transporto maršrutų.

„M.M.M. projektai“ nuotr./Projekto „Freedom 36“ vizualizacija
„M.M.M. projektai“ nuotr./Projekto „Freedom 36“ vizualizacija

„Net negalėjome pagalvoti, kad balai bus skiriami už viešojo transporto stoteles bei maršrutus, kurių neįmanoma pasiekti 500 metrų atstumu pėsčiomis einant nuo verslo centro. Šio kriterijaus vertinime faktinis stotelių pasiekiamumas turi esminę reikšmę. Tačiau, mūsų skaičiavimu, konkurse nugalėjusiam „Vastint Lithuania“ balai skirti už 3 viešojo transporto stoteles su 8 viešojo transporto maršrutais, kurios pasiekiamos nebent ropojant į stačius šlaitus, braunantis per brūzgynus ar nueinant gerokai didesnį nei 500 metrų atstumą. Žmonėms su negalia iki šių stotelių apskritai neįmanoma savarankiškai nusigauti“, – pranešime spaudai cituojama D.Dominienė.

Pasak jos, „Galio Group“ konkurse dalyvavo su verslo centru „Freedom 36“, statomu Vilniaus Laisvės pr. 36. Teigiama, kad, nuo šio pastato 500 metrų spinduliu patogiai pasiekiamos 7 viešojo transporto stotelės su 14 maršrutų.

„Skaičiuojame, jog iš 100 galimų balų surinkome vos 1,24 balo mažiau nei nugalėtojas, nors mūsų pasiūlyta 10 metų biuro nuomos kaina yra net 2 mln. eurų mažesnė už konkurso laimėtojo pasiūlytą kainą. Faktiškai pasiekiamų viešojo transporto maršrutų 500 metrų spinduliu aplink mūsų verslo centrą turime 14 arba penkiais daugiau nei siūlo laimėtojas. Reiškia, „Iginitis grupė“ pasirinko mokėti 2 mln. eurų už 3 savo funkcijos neatliekančias stoteles.

Tai nėra ekonomiškai naudinga nei valstybės valdomai bendrovei, nei jos klientams, nei darbuotojams, nei visiems Lietuvos piliečiams, nes šią kainą galų gale sumokės visi vartotojai. Manome, kad konkurso rezultatai yra neadekvatūs, todėl teikiame pretenziją“, – aiškino D.Dominienė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Diana Dominienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Diana Dominienė

„Ignitis grupės“: laimėtoją lėmė ne tik viešojo transporto kriterijus

„Ignitis grupės“ ryšių su visuomene vadovas Artūras Ketlerius 15min sakė, kad šiuo metu įmonė nėra gavusi oficialios pretenzijos iš „Galio Group“, apie ją kol kas žinoma tik iš viešosios erdvės. Pirkimo Komisijai pretenziją dalyviai pateikti gali per penkias darbo dienas nuo sprendimo.

„Kaip skelbėme praėjusią savaitę, pirmos vietos pasirinkimą nulėmė keli pagrindiniai veiksniai: ne vien tik viešojo transporto susisiekimo maršrutų skaičius, bet ir atstumas iki kitų „Ignitis grupės“ objektų Motorų ir Jočionių gatvėse“, – aiškino jis.

„Business Garden Vilnius“
„Business Garden Vilnius“

Be to, anot A.Ketleriaus, pirmosios vietos laimėtojas yra arti greitojo susisiekimo gatvių, kuriomis patogiau pasiekti Elektrėnuose, Kruonyje, Kaune ir likusioje Lietuvoje esančias „Ignitis“ jėgaines bei kitus objektus.

„Svarbu pabrėžti, kad pardavę tris savo biurus ir išsikeldami į vieną bendrą biurą už centro ribų, siekiame, kad susisiekimas su kitais objektais būtų kuo patogesnis, darbuotojai sugaištų kuo mažiau laiko“, – sakė jis.

Plėtotojų nuotr./„Business Garden Vilnius“ vizualizacija
Plėtotojų nuotr./„Business Garden Vilnius“ vizualizacija

A.Ketleriaus teigimu, naujame biure turėtų dirbti apie 1000 žmonių ir bus skatinama darbuotojus naudotis alternatyviomis nuosaviems automobiliams transporto priemonėmis, todėl įvairios susisiekimo su biuru galimybės yra be galo svarbios.

„Taigi, vertinimo metodikoje buvo numatyta įvertinti 500 metrų spindulių aplink biurą esančių unikalių maršrutų skaičių, o ne atskiras viešojo transporto stoteles“, – tikino jis.

Anot „Ignitis grupės“ atstovo, biuro nuomos konkursas paskelbtas pernai lapkritį, o iki kovo 31 dienos dalyviai turėjo galimybę teikti savo pastabas, klausimus. Teigiama, kad „Galio Group“ aktyviai domėjosi konkurso vertinimo kriterijais ir metodika, jie bei kiti dalyviai, sulaukė detalių paaiškinimų ir pretenzijų dėl metodikos neteikė.

„Pateikdami nuomos pasiūlymus jie sutiko su konkurso sąlygomis“, – aiškino A.Ketlerius.

„Business Garden Vilnius“
„Business Garden Vilnius“

Konkurse – trys dalyviai

Konkurse pasiūlymus taip pat buvo pateikusios nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio group“ ir Danijos investicijų bendrovės fondas „Baltic Horizon fund“. Jos atitinkamai siūlė biurų pastatą „Freedom 36“ Laisvės prospekte Karoliniškėse ir biurų pastatą „BH Meraki“ Pašilaičiuose, greta prekybos ir biurų komplekso „Domus Pro“.

„Vastint Lithuania“ pasiūlymas surinko 91,96 balo, „Karklita“ („Galio group“ įmonė) – „Karklita“, „BH Meraki“ („Baltic Horizon fund“) – 79,64 balo.

BNS skelbė, jog „Ignitis grupė“ 2019 metų lapkritį pakvietė plėtotojus teikti pasiūlymus deryboms dėl naujos centrinės būstinės nuomos. Bendrovė nurodė ieškanti 10,5–12 tūkst. kv. m ploto biuro, kuriame dirbs daugiau kaip 1 tūkst. darbuotojų. Nuomai siūlomas pastatas turi būti sertifikuotas pagal tarptautines sistemas. Pageidaujama, kad jis turėtų ne mažiau kaip 350 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, bent 100 vietų maitinimo įstaigą bei 100 vietų konferencijų salę.

Anksčiau „Ignitis grupė“ skelbė planuojanti, kad 2021 metais vietoj šiuo metu naudojamų trijų biurų, administracijos darbuotojai įsikurs viename, toliau nuo sostinės centro esančiame pastate.

Bendrovė jau yra pardavusi savo dabartinės centrinės būstinės pastatą sostinės Žvejų gatvėje ir jame patalpas nuomojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas