Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl ledo arenos statybų Kaune gyventojai neišsimiega: technika po langais burzgia ir naktimis

Šalia Kaune pradėtos statyti ledo arenos gyvenantys kauniečiai statybinės technikos garsus priversti kęsti ištisą parą. Jei anksčiau statybos nurimdavo pasibaigus darbo dienai, tai šiuo metu jos vykdomos ir naktimis – po pat daugiabučio langais. Į redakciją besikreipusi mergina tikino, kad visi turi teisę į poilsį, o jos sesuo net negali ruoštis egzaminams. Savivaldybė ramina: tai – laikina.
Naktimis vykdomos ledo arenos statybos gyventojams neleidžia išsimiegoti
Naktimis vykdomos ledo arenos statybos gyventojams neleidžia išsimiegoti / 15min montažas

„Aš, mano sesuo, kuriai 18 metų – laukia mokyklos baigimo egzaminai, mama, kuri yra pradinių klasių mokytoja, dirbanti nuo 8 iki 16 valandos, gyvename viename Kauno Kovo 11-osios gatvės daugiabučių. Prieš mūsų namo langus dar rugsėjį prasidėjo ledo arenos statybos, dėl kurių, jei atvirai, mes, paprasti mirtingieji, sunkiai dirbantys, net nebuvome atsiklausti. Apie statybas sužinojome tik tuomet, kai jos prasidėjo.

O prasidėdavo iš pradžių anksti ryte ir baigdavosi apie 18 valandą. Atrodė, kaip normali darbo diena. Tačiau netrukus statybų darbai buvo pratęsti iki 20 valandos. Šiuo metu su nežmoniškais mašinų garsais turime gyventi visą parą. Nejuokai“, – problemą 15min dėstė kaunietė Ieva.

Susisiekusi su statybos darbus atliekančiais rangovais, ji išgirdo dar daugiau „gerų“ naujienų: statybos bus vykdomos ir savaitgaliais! Ji supranta, kad statybininkai čia niekuo dėti – įsakymai dirbti atskrieja iš Kauno miesto savivaldybės.

„Ar mes už tai mokame mokesčius, ar už tai balsavome? Jei net savo namuose po ilgos darbo dienos negalime ilsėtis. Kur mums tuomet dėtis? Kai pats meras turbūt sau ramiai rezidencijoje į akį pučia, mes net langų negalime atsidaryti. Ramiai nemiegojome porą mėnesių.

Gal pasimainome, gerbiamas Kauno miesto mere, namais? Tikiuosi iš valdžios sulaukti šiek tiek daugiau žmogiškumo“, – pasiūlė Ieva, vaizdo įrašu užfiksavusi, kokie garsai iš statybvietės sklinda po vidurnakčio.

VIDEO: Kauniečiai pasipiktino triukšmu: kodėl ledo areną reikia statyti vidurnaktį?

Mergina jaudinasi dėl savo mamos, kuri turi problemų su kraujo spaudimu, ir sesers gerovės. Šmaikštauja, kad gyventojai stengiasi kuo vėliau sugrįžti į namus, tačiau žiema – šalta, ilgai mieste nepavaikščiosi.

„Jei turėtume vonią, turbūt, deja, tik joje būtu įmanoma išsimiegoti...“, – nusivylusi kalbėjo mergina.

Gal pasimainome, gerbiamas Kauno miesto mere, namais?

Kamuoja gyventojus iš statybvietės sklindantys ne tik garsai, bet ir smarvė.

Pasak Ievos, ir dieną, ir naktį statybininkai ėmė plušti nuo gruodžio 6 dienos. Darbai, kurie vykdomi vos metrą nuo langų, nenutrūksta ir savaitgaliais, triukšmas – pastovus. Jei dar nepakaktų technikos garsų, naktimis ima garsiau tarpusavyje rėkauti ir darbininkai.

Ievos mama dėl šios problemos teigia susisiekusi su vienu Kauno miesto savivaldybės vyresniuoju specialistu, tačiau šis pasiūlęs tiesiog „pakentėti“. Parašė gyventojai pareiškimą ir į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

Paklaustos, kaip bando vengti šios problemos, moterys paaiškino, kad ir ausų kištukai negelbsti.

„Vaikštau pas draugus, sėdžiu darbe, kol užrakina duris. Dukra eina miegoti pas drauges, nes daug mokosi ir ruošiasi baigiamiesiems egzaminams“, – patikino Ievos mama.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičiaus, šiuo metu vykdomi naujosios ledo arenos pamatų ir atraminių sienų įrengimo bei Girstučio upelio perkėlimo darbai. Išlaikant technologinius reikalavimus ir procesus, jo teigimu, mikrotunelio įrengimo darbai turi būti atliekami nepertraukiamai.

Pirmąjį gręžimo etapą planuojama baigti gruodžio 17 dieną. Po to bus atliekama technologinė pertrauka iki sausio 6 dienos. Sausio mėnesį planuojami dar du gręžimo etapai.

„Pagal statybos darbų grafiką nėra jokių vėlavimų. Darbai naktį atliekami tik kai to negalima išvengti dėl darbų specifiškumo. Dar kartą paprašysime rangovų, kad dirbtų kaip įmanoma tyliau, tačiau gyventojų prašome suprasti, jog tam tikri darbai turi vykti be pertraukų. Naujoji ledo arena pasitarnaus visiems kauniečiams, todėl labai prašome supratingumo ir šiek tiek kantrybės“, – teigė V.Abramavičius.

Darbai statybos objekte pradėti lapkričio 18 dieną. Darbai naktimis, anot savivaldybės atstovo, pradėti nuo gruodžio 11 dienos. Šie konkretūs darbai pagal sutartį turi būti baigti 2021 metų sausį. Statybos naktimis bus baigtos iki 2020 metų sausio pabaigos.

Projektuotojų vizualizacija/Naujoji ledo arena
Projektuotojų vizualizacija/Naujoji ledo arena

Dienos metu objekte pluša 85 žmonės. Darbus atlieka UAB „Autokausta“. Projektas finansuojamas iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto. Bendra projekto vertė – 13,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas