Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl naujos „Amazon“ būstinės – tikros „Bado žaidynės“

Kalba eina apie milijardus dolerių ir dešimtis tūkstančių darbo vietų. Tad nenuostabu, kad dėl antros internetinės prekybos milžinės „Amazon“ būstinės Šiaurės Amerikoje „Bado žaidynių“ stiliumi kovoja 20 miestų.
„Amazon“ knygynas
„Amazon“ knygynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Amazon Biuras

JAV technologijų ir gyvensenos milžinė praėjusią savaitę paskelbė iš net 238 gautų miestų paraiškų atrinkusi 20 miestų, kurie kovos dėl teisės tapti dar vienais „Amazon“ namais, į konkursą laimėjusį miestą atnešiančiais 5 mlrd. JAV dolerių investicijų ir 50 tūkst. naujų darbo vietų.

Sprendimą dėl antrosios būstinės „Amazon“ turėtų paskelbti vėliau šiais metais. Jau dabar žinoma, kad ji bus tokio pat dydžio, kaip ir šiuo metu Sietle esanti būstinė. „Brookings Institution“ ekspertas Josephas Parilla pažymėjo, kad konkursą laimėjęs miestą sulauks didžiulės finansinės injekcijos ir iš karto taps stambiu technologijų centru.

„Dabartinės „Amazon“ būstinės dydis ir mastas miestui turėjo didžiulį transformacinį poveikį, todėl dabar tokio pačio poveikio laukiame ir naujame mieste“, – sakė jis, pridūręs, kad kiekviena nauja darbo vieta sukels „raibuliavimo efektą“ ir sukurs dar tris ar penkias darbo vietas.

Dėl naujos „Amazon“ būstinės kovoja Vašingtonas, kur gyvena „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas ir kur jam priklauso laikraštis „The Washington Post“.

Į finalinį dvidešimtuką pateko ir Šiaurės Virdžinija ir Montgomerio apygarda, Merilende, Niujorkas, Niuarkas, Bostonas, Filadelfija, Pitsburgas, Ralis (Šiaurės Karolina), Atlanta, Majamis, Nešvilis, Čikaga, Indianapolis, Kolumbas (Ohajas), Denveris, Los Andželas, Dalasas ir Ostinas. Torontas yra vienintelis Kanados miestas sąraše.

Pavyzdžiui, Vašingtonas siūlo „Amazon“ penkerius metus galiosiantį mokesčių įšaldymą visiems „Amazon“ pastatams, atlyginimą kompensavimą iki 10 tūkst. JAV dolerių naujiems darbuotojams ir pelno mokesčių netaikymą penkerius metus.

Skelbiama, kad Niuarkas pasiūlė įvairių skatinamųjų priemonių už 7 mlrd. JAV dolerių, o Čikaga – už 2 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau ekspertai pažymi, kad miestai gali būti sunku atgauti investicijas, jeigu jos „Amazon“ pasiūlys per daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito