Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl statybų problemų turi ir SEL lyderio tėvas – ukrainiečiai nesulaukia pinigų

Problemų dėl statybų turi ne tik kovą teisme pralaimėjęs grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas, bet ir jo tėvas Jonas. Jo vadovaujama bendrovė Kupiškyje renovuoja daugiabutį, tačiau samdyti darbininkai iš Ukrainos teigia nesulaukiantys algų. J.Dragūnas skundžiasi, kad yra terorizuojamas.
Darbininkai iš Ukrainos, renovavę namą Vilniaus g. 79, Kupiškyje
Darbininkai iš Ukrainos, renovavę namą Vilniaus g. 79, Kupiškyje / Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ nuotr.

Kupiškyje, Vilniaus gatvėje 79 numeriu pažymėto namo renovacija – nesibaigiantis ir didžiulis šiame name gyvenančių žmonių rūpestis.

Jie galvoja, kad čia atvažiuos ir pinigus kas kastuvais, o ne už padarytą darbą, – sakė J.Dragūnas.

Renovaciją vykdanti bendrovė „Užupio statyba“ kaltinama neatsiskaitanti su subrangovais jau daugiau nei porą mėnesių, o namo ketinantys vykti ukrainiečiai nesulaukia atlygio, rašo Kupiškio laikraštis „Kupiškėnų mintys“.

Dirba iš savo kišenės

„Darbai beveik padaryti, 99 proc. jų atlikta, liko tik apšiltinti dalį vamzdžių, o jau pusantro mėnesio mums niekas už tai nemoka ir neatiduoda skolų. Už savo lėšas perkame medžiagas. Dirbame praktiškai nemokamai“, – laikraščio žurnalistei sakė subrangovinės įmonės iš Lenkijos vadovas Hubertas Jasinskis.

Jis tvirtino, kad šiuo metu name dirba viena brigada, kuri neišsibėgioja ir tęsia renovaciją neatsižvelgdama į tai, kad su darbuotojais neatsiskaitoma. Vadovui iš Lenkijos įmonės „Užupio statyba“, kuri name atlieka renovaciją, direktorius Jonas Dragūnas kiekvieną kartą žada, kad pinigai bus sumokėti, bet situacija nesikeičia.

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ nuotr./Kupiškyje renovuojamas namas
Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ nuotr./Kupiškyje renovuojamas namas

Darbininkai galėtų vykti ir namo, bet tikino, kad kol su jais nebus atsiskaityta, jie niekur nevažiuos.

„Ką mes savo šeimoms pasakysime? Kad negavome pinigų? Juk turime mažų vaikų. Kaip tokiems žmonėms leidžiama užsiimti renovacija, jei jie nieko apie tai nesupranta? Mes sukelsime tarptautinį skandalą, jei reikės, ir į pačią jūsų prezidentę kreipsimės“, – „Kupiškėnų mintims“ tikino Viktoras iš Ukrainos.

J.Dragūnas: mus terorizuoja

Įmonės „Užupio statyba“ vadovas J.Dragūnas, atlikėjo Egidijaus Dragūno tėvas, 15min tikino, kad darbuotojams už darbą tikrai yra atsiskaitoma. Jo teigimu, per paskutines tris savaites už darbus Lenkijos bendrovei, kuri komandiravo ukrainiečius į Lietuvą, buvo pervesta 28 tūkst. eurų.

„Per tris savaites dvylikai žmonių sumokėjome 28 tūkst. eurų. Tegul jie nusileidžia ant žemės, nes jie neuždirba tų pinigų, kurių reikalauja. Jie galvoja, kad čia atvažiuos ir pinigus kas kastuvais, o ne už padarytą darbą. Jie dabar padarė šildymą, šiandien surašėme aktą, direktorė išvažiavusi kaip tik, pasirašė aktus ir už tai pervesime pinigus, atsiskaitinėsime. Atsiskaitysime po išeiginių“, – 15min aiškino pašnekovas.

Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./J.Dragūnas teisme
Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./J.Dragūnas teisme

J.Dragūnas skundėsi, kad jį terorizuoja Lenkijos įmonės direktorius, reikalauja mokėti ukrainiečiams kiekvieną savaitę, nors atlyginimas statybininkams mokamas kas dvi.

„Jie terorizuoja ir elgiasi ne taip, kaip turi elgtis. Jie reikalauja mokėti kas savaitę, o mes mokame kas dvi. Įvairiausiais būdais sukamės, kad tik priduotume ir ir padarytume darbus. Jie pasako: „Mokėkite pinigus šiandien“, – piktinosi verslininkas.

Be to, įmonės „Užupio statyba“ direktorius teigė, kad darbai dažnai atliekami nekokybiškai, o jų taisyti niekas nenori.

„Tai tam, kad gautų pinigus, reikalinga techninei priežiūrai darbus priduoti, kad jie patikrintų. Suranda aibę trūkumų, kurių taisyti nenori, o pinigų reikalauja“, – kalbėjo J.Dragūnas.

Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Ketvirtadienį į teismą išklausyti nuosprendžio atvykęs J.Dragūnas (kairėje) sužinojo, kad baudžiamosios bylos narpliojimas bus tęsiamas.
Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr./Ketvirtadienį į teismą išklausyti nuosprendžio atvykęs J.Dragūnas (kairėje) sužinojo, kad baudžiamosios bylos narpliojimas bus tęsiamas.

Verslininko teigimu, namo renovaciją ketinama pabaigti per mėnesį. Šiuo metu jau pabaigta ir paleista šildymo sistema, pakeisti langai, liko tik baigti renovuoti fasadą ir įstiklinti balkonus. Šiuo metu iš viso objekte dirba 12 ukrainiečių – 4 santechnikai ir 8 statybininkai.

„Aš nematau, kiek jiems moka lenkas, tos įmonės savininkas. Bet, pavyzdžiui, per pusantro mėnesio keturi santechnikai uždirbo 9 tūkst. eurų. Jie baigė darbus, techninė priežiūra priėmė, viskas gerai, šildymas paleistas. Šiandien nuvežėme aktus, o po išeiginių atsiskaitysime“, – tikino J.Dragūnas.

Anksčiau turėjo problemų dėl statybų

Tai ne pirmas kartas, kai garsaus atlikėjo tėvo vardas negatyviai skamba statybų versle. 2010 metų pabaigoje Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas J.Dragūną pripažinto kaltu dėl sukčiavimo stambiu mastu bylos epizode, susijusiame su bendrove „Jondro investicija“. Tiesa, vėliau Lietuvos Aukščiausias (LAT) teismas grąžino žemesnės instancijos teisėjams iš naujo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje J.Dragūnas nuteistas už tai, kad dar 2003 metais, veikdamas bendrininkų grupėje, apgaulės būdu statybų versle pasisavino 140 tūkst. litų.

Nors apkaltinamasis nuosprendis J.Dragūnui jau buvo įsiteisėjęs, LAT teisėjai, įžvelgę esminių baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų, nurodė bylą nagrinėti iš naujo.

Indrės Pix Prokadras nuotr./Egidijus Dragūnas
Indrės Pix Prokadras nuotr./Egidijus Dragūnas

Sūnus pralaimėjo teismų maratoną

15min skelbė, kad Vilniaus miesto apylinkės teisme spalio 30 dieną buvo išnagrinėta rezonansinė byla, kurioje buvo sprendžiama dėl Pavilnių regioniniame parke beveik iškilusio Egidijaus Dragūno namo statybos leidimo. Teisėjas Gintaras Pašvenskas pirmadienio pavakarę paskelbė grupės SEL lyderiui nepalankų verdiktą.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija per teismą siekė įpareigoti „Selą“ nugriauti naująjį jo namą, ir atlikėjui, regis, gali tekti tuo užsiimti.

Mūšis teisme vyko dėl Inspekcijos pateiktų argumentų, kad E.Dragūno namas Pavilnių parko rekreacinėje zonoje pastatytas iš esmės nelegaliai. Vienas iš tikrintojų užfiksuotų pažeidimų namas – namas esą yra 15 kartų didesnis, nei numatyta savivaldybės išduotame leidime.

Bylą išnagrinėjęs sostinės teismas nutarė ieškinį tenkinti. Toks teisėjo verdiktas reiškia, kad E.Dragūno turėtas Vilniaus savivaldybės administracijos leidimas šio namo statybai yra naikinamas.

E.Dragūnui liepta nugriauti statinį ir vėliausiai per pusmetį sutvarkyti statybvietę.

Tiesa, šis Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas dar neįsiteisėjo, jį visą mėnesį bylos šalys turi teisę skųsti aukštesnės instancijos teisėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento