Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duris atvėrė naujoji Vilniaus areštinė

Ketvirtadienį oficialiai atidarytos naujos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) areštinės patalpos. Į šiuolaikišką pastatą miesto centre iš senojo T.Kosčiuškos gatvėje persikėlė VPK Viešosios tvarkos valdybos Areštinės ir konvojaus skyrius. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad senoji areštinė talpino 40 sulaikytų asmenų, naujojoje įrengta 100 vietų areštantams.
Vilniuje atidaryta nauja Policijos areštinė
Vilniuje atidaryta nauja Policijos areštinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujajame pastate T.Ševčenkos g. taip pat įsikūrė Licencijavimo skyrius, dalis Operatyvaus valdymo skyriaus bei kriminalinės policijos specializuotų padalinių.

Areštinės statybos darbai buvo pradėti 2017 m. rudenį, statybos darbus vykdė privatus partneris „Darnu Group“.

Anot Lietuvos policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, beveik prieš penkerius metus pradėjus vykdyti policijos reformą, vienas iš uždavinių buvo pagerinti darbuotojų darbo sąlygas, pakeisti sulaikytųjų asmenų laikymo patalpas, atnaujinti pastatus, kadangi senuose pastatuose bei areštinėje darbo aplinka buvo „švelniai tariant, sudėtinga“.

Areštinės ir konvojaus pastato plotas yra 7625 kv.m, čia įrengta 100 vietų sulaikytiems asmenims. Pats projektas dar tęsis 15 metų, jo metu privatus partneris „Darnu Group“ organizuos areštantų maitinimą bei vykdys pastatų priežiūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas