Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„East Capital Real Estate“ pasirašė sutartį dėl trijų nekilnojamojo turto objektų pardavimo

2021 m. gruodį „East Capital Real Estate“ pasirašė trijų Taline (Estija) ir jo apylinkėse esančių nekilnojamojo turto objektų – J13 logistikos parko, „Rimi“ logistikos parko ir biurų pastato „Metro Plaza“ – pardavimo sutartį. Bendras nuomojamas pastatų plotas yra 66 000 m2. Turto pirkėjas yra „OÜ Neoinvesteeringud“, rašoma pranešime spaudai.
Rimi Logistics Kaupo Kalda
Rimi Logistics Kaupo Kalda / Organizatorių nuotr.

J13 logistikos parkas įsikūręs Tänassilma, Talino pakraštyje, jį sudaro du pastatai, kurių bendras nuomojamas plotas yra 40 000 kvadratinių metrų. Šio komplekso savininkas ir valdytojas nuo 2012 m. yra fondas „East Capital Baltic Property Fund II“.

Netoli Talino esantis „Rimi“ logistikos centras yra Estijos „Rimi“ logistikos centras ir pagrindinė būstinė, bendras nuomojamas plotas sudaro 18 000 kvadratinių metrų. Nuo 2014 m. logistikos centro savininkas ir valdytojas yra fondas „East Capital Baltic Property Fund II“. Pastatas yra vienoje iš pagrindinių jungčių su aplinkkeliu, todėl tai yra vienas geriausių paskirstymo taškų Taline. Taip pat yra galimybė išplėsti pastatą, nes yra neišnaudota statybos teisė.

Modernus A klasės biurų pastatas „Metro Plaza“ yra pačioje Talino miesto centro širdyje. 7 aukštų pastato ir 2 aukštų požeminės automobilių stovėjimo aikštelės bendras nuomojamas plotas – 7 300 m2. Pastato poveikis aplinkai, energijos vartojimo efektyvumas ir nuomininkų bei lankytojų gerovė pelnė jam labai gerą įvertinimą pagal BREEAM žaliųjų pastatų tvarumo sistemą. Pastato savininkas ir valdytojas nuo 2014 m. yra fondas „East Capital Baltic Property Fund II“.

Kaip teigia „East Capital Real Estate“ generalinis direktorius Madis Raidma, šie trys paskutiniai sandoriai žymi 2012 m. įsteigto fondo „East Capital Baltic Property Fund II“ veiklos pabaigą. Pradinė investicijų suma buvo 126 mln. eurų, o per devynerius veiklos metus fondas veikė labai sėkmingai ir investuotojams atnešė 15 proc. metinę grąžą bei 2,3 karto padidino pradinę investiciją.

„OÜ Neoinvesteeringud“ yra Estijos kontroliuojančioji bendrovė, investuojanti į nekilnojamąjį turtą. „OÜ Neoinvesteeringud“ valdybos narys Anders Anderson komentuoja: „Iš „East Capital Real Estate“ įsigytas turtas atitinka mūsų portfelį, yra gerai valdomas ir yra strategiškai patogioje vietoje. Esame įsitikinę, kad galime teikti aukštos kokybės paslaugas dabartiniams bei būsimiems šio turto nuomininkams ir kartu būti ilgalaikiais partneriais. Norėčiau padėkoti bendrovėms „East Capital Baltic Property Fund II“, „Redgate Capital“ ir „Newsec Baltics“ už profesionalų sandorį.“

Konsultacijas dėl sandorio teikė bendrovės „Ellex Raidla“ ir „Redgate Capital“ kartu su „Newsec Baltics“. Sandoris įsigalios 2022 m. pradžioje, kai jį patvirtins Estijos konkurencijos tarnyba. Pagal šalių susitarimą sandorio kaina neatskleidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas