Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„EfTEN Real Estate Fund III“ įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje

Listinguojama bendrovė „EfTEN Real Estate Fund III“ sudarė 10 mln. eurų (be PVM) pardavimo sandorį ir įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje, rašoma pranešime spaudai.
„EfTEN Real Estate Fund III“ įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje
„EfTEN Real Estate Fund III“ įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje / Pranešimo autorių nuotr.

„Sandorio sąlygos buvo sutartos jau praėjusiais metais, o pats sandoris buvo finansuotas iš neseniai išplatintos fondo akcijų emisijos, kurios metu buvo pasiektas visų laikų investuotojų susidomėjimo rekordas ir paklausa pasiūlą viršijo 3,5 karto.

Vienas iš „EfTEN“ fondų jau turi komercinį turtą Panevėžyje, o dabar mes šiame mieste įsigyjame du puikiai veikiančius gamybinius objektus“, – teigia „EfTEN Capital“ vadovas Lietuvoje Laurynas Žilys.

Pastatai yra prie pat „Via Baltica“ tarptautinio greitkelio, Panevėžio ribose, o tai reiškia patogų susisiekimą tiek darbuotojams, tiek prekių gabenimui. 2007–2008 m. pastatytų pastatų bendras nuomojamas plotas siekia daugiau kaip 20 tūkst. kv. metrų, o pastatai yra nesunkiai pritaikomi daugumai lengvosios gamybos ar surinkimo veiklų. Pagal bendrąjį Panevėžio planą teritorija aplink turtą suplanuota kaip pramonės ir sandėliavimo zona.

Pranešimo autorių nuotr./„EfTEN Real Estate Fund III“ įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje
Pranešimo autorių nuotr./„EfTEN Real Estate Fund III“ įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje

Šiuo metu pastatuose yra du nuomininkai – elektros sistemų gamintoja „AQ Wiring“ ir UAB „ADAX“, gaminanti buitinius ir komercinės paskirties elektrinius šildymo gaminius. „ADAX“ savo gamybos perkėlimą į Panevėžį pradėjo 2002 m., išvystė gamyklą 2008 m. ir visiškai perkėlė gamybą 2014 m. Nuo 2022 m. vasaros ši įmonė bus vienintelė abiejų pastatų nuomininkė, o numatytas nuomos laikotarpis – 16 metų nuo įsigijimo momento. Pastatai buvo įsigyti iš „ADAX“ ir „Baltic Sea Properties“, Norvegijos vertybinių popierių biržoje listinguojamos nekilnojamojo turto bendrovės, investuojančios Baltijos šalyse, daugiausiai Lietuvoje.

Sandorį, kurį bendrai finansavo Šiaulių bankas, sudaryti padėjo advokatų kontora „Fort Legal“, o Linas Butkus iš „Realtum Advisors“ buvo abiejų pardavėjų patarėjas. Iš viso „EfTEN Real Estate Fund III“ investicijų portfelis be pramoninių pastatų Panevėžyje dabar apima 16 objektų: „Pirita Pansionaat“ Taline, „DSV“ logistikos centrus Taline, Rygoje ir Vilniuje, „ABC Motors“ pardavimo ir paslaugų centrą Taline, du sodų centrus „Hortes“ ir prekybos centrą „Laagri Selver“ Taline, „Piepilsetas“ logistikos centrą ir „airBaltic“ būstinę Rygoje, verslo centrą „Evolution“, prekybos centrą „Saulės miestas“ Šiauliuose, taip pat tris biurų pastatus Vilniuje: „Laisvės 3“, „Ulonų“ ir „Rutkausko“.

Pranešimo autorių nuotr./„EfTEN Real Estate Fund III“ įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje
Pranešimo autorių nuotr./„EfTEN Real Estate Fund III“ įsigijo du pramoninius pastatus Panevėžyje

„EfTEN Real Estate Fund III“ yra 2015 m. įkurtas alternatyvus investicinis fondas, kuris nuo 2017 m. gruodžio 1 d. yra įtrauktas į „Nasdaq Baltic“ pagrindinį sąrašą. Fondo turtą valdo turto valdymo įmonė „EfTEN Capital AS“, kurią reguliuoja Estijos finansų priežiūros tarnyba. Bendrovė taip pat valdo „EfTEN Kinnisvarafond AS“, „EfTEN Kinnisvarafond II AS“ ir komanditinių ūkių fondus „PEFoF“, „EfTEN Residential Fund“ ir „EfTEN Real Estate Fund 4“. „EfTEN Capital“ įmonių grupė („EfTEN Capital AS“ su dukterinėmis įmonėmis) valdo 56 komercinio nekilnojamojo turto pastatus, kuriuose veikia daugiau nei 1200 nuomininkų. Bendra valdomo nekilnojamojo turto rinkos vertė yra apie 800 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas