Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keturi interjero pokyčiai, galintys pakelti parduodamo namo vertę tūkstančiais eurų

Nors interjeras nėra pagrindinis kriterijus renkantis būstą, kosmetiniai pakeitimai gali tiek padėti privilioti daugiau pirkėjų, tiek padidinti potencialią būsto vertę.
Buto remontas
Buto remontas / 123rf.com nuotr.

Naujus namus nusipirkę gyventojai paprastai turi savų idėjų, kaip juos pertvarkyti, tad kai kurie pardavėjai pernelyg nesistengia dailinti parduodamų būstų. O gal visai be reikalo?

Kirsty Oakes iš britų įmonės „Hammonds Furniture“ su metro.co.uk pasidalijo įžvalgomis, kaip pagerinti bendrą parduodamų namų vaizdą ir jų vertę padidinti tūkstančiais svarų.

Pakaks įvykdyti keturis svarbius žingsnius.

Išvalykite savo erdvę

Jūsų mėgstamiausi aksesuarai gali nepatikti asmeniui, ketinančiam pirkti jūsų namus. Nors iš pirmo žvilgsnio jūsų daiktai neturi nieko bendra su jūsų namų pardavimu, jie vis dėlto turi daug įtakos sprendimui, kuris priimamas prieš pasirašant pardavimo sutartį.

Atsikračius asmeninių suvenyrų, įvairių papuošalų pavyks praplėsti erdvę ir leisti pirkėjams geriau įsivaizduoti, kaip naujuose namuose atrodys jų pačių daiktai, patarė ekspertė.

Pasak K.Oakes, minimalizmas ypač mėgstamas stilius tarp ieškančių būsto žmonių, todėl savų daiktų iškraustymas padės sukurti švaresnę aplinką.

„Šį stilių dar labiau vertina jaunesnės kartos atstovai“, – teigia ekspertė.

Ji rekomenduoja visus daiktus, kurių nenorite eksponuoti, laikyti po lovomis, rašomaisiais stalais, kad maksimaliai išnaudotumėte jau turimą erdvę, rašo metro.co.uk.

Patariama atsikratyti tuo, kas nereikalinga – daiktus padovanoti, parduoti. Tuomet ir persikraustyti į kitus namus bus kur kas lengviau.

Atnaujinkite sienas

Nors maksimalistinis dekoras šiuo metu yra paplitusi tendencija, jis nėra toks populiarus tarp ieškančių būsto.

Kompanija „Hammonds Furniture“ teigia, kad 33 proc. jų apklaustųjų už maksimalistiniu stiliumi dekoruotus namus pasiūlytų mažesnę nei prašoma kainą. Tai reiškia, kad veikiausiai būtų protingiau rinktis neperkrautą interjerą ir neutralesnes spalvas interjere.

K.Oakes rekomenduoja sienas dažyti balta, mėlyna arba šviesiai pilka spalva – trys spalvos, kurios, remiantis viena iš neseniai atliktų apklausų, buvo populiariausios.

Ji priduria, kad 24 proc. žmonių taip pat ieškotų kito būsto, jei apžiūrėję juos pamatytų „bjaurius tapetus“.

O 19 proc. žmonių atbaidytų skylės sienose, atsiradusios dėl kabančių paveikslų, rašo metro.co.uk.

Taigi, net jei jūsų namai jau nudažyti neutraliais tonais, sienų atnaujinimas dažais ir skylių užtaisymas gali padėti užtikrinti greitesnį turto pardavimą, tvirtina K.Oakes.

Sutvarkykite kiemą

Pirkėjai vertina ne tik jūsų namų vidų, bet ir išorę. K.Oakes sako, kad trečdalį žmonių atbaidytų namas su netvarkingu sodu.

„Neprižiūrėtas sodas ir išorė potencialiems pirkėjams gali rodyti, kad kitos jūsų namo vietos taip pat gali būti apleistos, todėl pasirūpinkite, kad jūsų nekilnojamojo turto išorė būtų tokia pat patraukli, kaip ir vidus, kad padarytumėte gerą pirmąjį įspūdį“, – pataria K.Oakes.

Ji taip pat rekomenduoja skirti laiko lauko erdvėms sutvarkyti, nes tai gali labai pakeisti situaciją ir parodyti, kad jūsų nuosavybė yra gerai prižiūrėta visais aspektais.

„Išravėkite piktžoles, nuplaukite važiuojamąją kelio dalį ir grindinį, įneškite spalvų, pasodinę naujų augalų“, – ragina ji.

Ekspertė taip pat rekomenduoja nudažyti lauko duris arba investuoti į naujas.

Sužadinkite pirkėjų jausmus

Efektyviausias būdas pritraukti pirkėją yra vizualiai patraukli namų vidaus ir išorės išvaizda.

Tačiau taip pat svarbu sužadinti visus potencialaus pirkėjo pojūčius, nes tai gali padėti jam įsivaizduoti, kaip patogiai jis galėtų jaustis jūsų būste.

„Padėkite savo namams kvepėti švara ir jaukumu, naudodami kvapnią žvakę arba kambario purškiklį“, – pataria K.Oakes.

Jos teigimu, nemalonūs kvapai gali labai atbaidyti potencialius pirkėjus, o 37 proc. britų pripažino, kad naminių gyvūnų kvapai juos verstų nepirkti nekilnojamojo turto, rašo metro.co.uk.

Ji taip pat priduria, kad prasti kvapai gali būti nešvaros ir netvarkos ženklas – o tai, su kuo būsto ieškotojai nenori susidurti, įsikeldami į naujus namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas