Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Etikos sargai tirs aplinkybes dėl savivaldybės būstų pernuomos Neringoje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškinsis situaciją dėl savivaldybės būstų subnuomos Neringos savivaldybėje. Nuspręsta pradėti tyrimus dėl Neringos savivaldybės tarybos nario Ričardo Kičiatovo, savivaldybės kontrolierės Jolantos Kičiatovienės, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Astos Baškevičienės, taip pat buvusio savivaldybės administracijos direktoriaus Algimanto Vyšniausko elgesio.
Namukai Nidoje
Namukai Nidoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Bus tiriama, ar šie asmenys nepasinaudojo ir ar neleido pasinaudoti savivaldybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai. Tai draudžia Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas. VTEK gautame pranešime bei žiniasklaidoje teigta, jog R.Kičiatovas, J.Kičiatovienė, ir A.Baškevičienė galbūt pernuomojo arba leido pernuomoti jiems Neringos savivaldybėje paramos tikslu išnuomotus savivaldybės butus. Taip pat, A.Vyšniauskas, eidamas savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, esą, savivaldybės būstų pernuomą leido“, - rašoma VTEK pranešime.

Tiesa, pabrėžiama, kad tyrimo pradėjimas nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti nustatytas trijų mėnesių terminas.

Svarstydama dėl tyrimo pradėjimo, VTEK kreipėsi papildomos informacijos į kitas valstybines institucijas. Šiuo metu dar analizuojama gauta informacija dėl kitų asmenų elgesio, minimų Neringos tarnybinių būstų pernuomos istorijoje. Ar pradėti tyrimus dėl jų, VTEK spręs artimiausiuose posėdžiuose.

15min primena, kad LRT liepos mėnesį paskelbė, jog iš Neringos savivaldybės butus pigiai išsinuomoję buvę, esami politikai, savivaldybės įmonių darbuotojai juos rinkos kainomis pernuomoja poilsiautojams. Spalį LRT patikrino, ar situacija pasikeitė, tačiau eksperimento rezultatai buvo neigiami – būstai toliau nuomojami poilsiautojams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Namukai Nidoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Namukai Nidoje

LRT skelbė, kad savivaldybei už butų nuomą tenka mokėti 25–165 eurus per mėnesį. Pavyzdžiui, tarybos narys socialdemokratas Ričardas Kičiatovas būstą pernuomojo už 70–120 eurų, į tarybą neišrinktas socialdemokratas Saulius Gustainis, išsinuomojęs būstą už 25 eurus, jį siūlė turistams už 50–110 eurų parai. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijoje dirbusi socialdemokratė Aušra Verbovienė už savivaldybės būstą iš turistų prašė iki 130 eurų parai.

15min primena, kad kilus skandalui socialdemokratai pateikė įstatymo pataisą, draudžiančią savivaldybėms pernuomoti būstus.

Už įstatymo pakeitimą iš 69 balsavo 52, prieš – 1, susilaikė – 16 Seimo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas