Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos Komisija leido Švedijai kompensuoti verslininkams nuomos išlaidas

Europos Komisija patvirtino Švedijos schemą, pagal kurią nuo koronaviruso epidemijos nukentėjusiems verslininkams bus kompensuotas nuomos mokestis.
Švedijos vėliava
Švedijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Švedija šiam tikslui skyrė 5 mlrd. kronų (maždaug 453 mln. eurų) biudžeto lėšų. Parama bus teikiama nuomininkams, dirbantiems viešbučių ir restoranų versle, mažmeninės prekybos ir kai kuriuose kituose sektoriuose.

Schema buvo patvirtinta pagal Laikinąją valstybės pagalbos priemonių sistemą, kurią Europos Komisija patvirtino kovo 19 dieną ir papildė balandžio 3 dieną.

Nuomos išlaidų kompensavimo schema yra skirta padėti nuomininkams atlaikyti staigų pajamų mažėjimą, patiriamą dėl kovos su epidemija priemonių, tokių kaip kelionių apribojimai ar nurodymas laikytis socialinio atstumo. Taip pat šia priemone siekiama išlaikyti verslo tęstinumą koronaviruso protrūkio metu ir vėliau.

„Dėl koronaviruso visa Europos Sąjungos ekonomika patiria rimtų problemų, – pareiškė už konkurencijos politiką atsakinga EK narė Margrethe Vestager (Margretė Vestager). – Labai nukentėjo viešbučiai, restoranai, mažmeninė prekyba ir kitos susijusios pramonės šakos. 453 mln. eurų vertės Švedijos schema padės šiems verslams sumokėti nuomą šiuo sunkiu metu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas