Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausi draugai kartu nusipirko namą: patys jį renovuoja ir ragina pasekti jų pavyzdžiu

Paprastai žmonės, norėdami įsigyti nekilnojamąjį turtą, negalėdami to padaryti vieni, perka jį su savo mylimaisiais. Tačiau jei poros neturite, o norite turėti savo namus, kodėl nesikreipus tiesiog į bičiulius?
Namo statybos
Namo statybos / Vida Press nuotr.

Kaip rašo portalas metro.co.uk, du geriausi draugai – 27-erių Cullenas ir Olamide'as – yra gimę savaitės skirtumu, tarp jų stiprus ryšys.

„Susipažinome universitete ir draugaujame apie septynerius metus. Po universiteto net kartu dirbome. Atradus bendrą pomėgį žaidimams, gimė draugystė“, – sako Olamide'as.

Cullenas antrina, kad jie abu norėjo įsigyti nekilnojamojo turto, tačiau iš pradžių negalvojo, kad tai galėtų padaryti kartu.

Pasak vyro, pirmiausia jis mąstė pirkti būstą su kitu draugu, o Olamide'as ketino jį įsigyti su savo šeima.

Abu šie variantai nė vienam iš vyrų vis dėlto netiko, todėl per pietų pertraukas darbe jiedu pradėjo kalbėtis apie tai, kad galėtume įsigyti nekilnojamojo turto kartu.

„Mes susižavėjome šia idėja, paskui išanalizavome, kas galėtų nutikti ne taip, – po to nebuvo jokių abejonių, todėl sukūrėme planą, kaip tai įgyvendinti“, – sako du draugai.

@bricks.and.disorder Wait to see how much we saved 😭 you won’t belivvv it 👹#fixerupper #ukhomerenovation #foryou #diy #fyp ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Jie tiki, kad vis daugiau žmonių pradės burtis su draugais, kad įsigytų nekilnojamojo turto, ypač tokiuose miestuose kaip Londonas.

Olamide'as įsitikinęs, kad sutaupyti įnašą, reikalingą namui Londone, yra tikras iššūkis, bet tai nėra neįmanoma.

Per „TikTok“ bičiulių duetas tapo tikra sensacija, nes dalijosi savo darbo procesu, susijusiu su jų įsigyto būsto remontu.

Jie apskaičiavo, kad dideli darbai jiems būtų kainavę 101 tūkst. svarų sterlingų, tačiau viską darydamiesi patys jie tai padarė už 31 tūkst. svarų sterlingų.

„Gavome 450 tūkst. svarų sterlingų paskolą, todėl kartu įnešėme 45 tūkst., o remontui išleidome apie 30 tūkst. Taigi iš viso išleidome 75 tūkst. svarų sterlingų“, – skaičiuoja Cullenas.

Tiesa, draugai nebuvo pastebėję, kad įsigytame būste buvo supuvusios grindys, tad darbo bičiuliai turėjo kiek daugiau, nei iš pradžių tikėjosi.

„Tai buvo labai sudėtinga problema. Mums susidarė įspūdis, kad virtuvės grindys yra betoninės, nes prieš pirkdami namą nuėmėme keletą grindų lentų ir pamatėme betoninę plokštę“, – pasakojo Cullenas.

Tačiau, pasak jo, kai atėjo laikas spręsti drėgmės problemą, jiedu išėmė spintelę ir praplėšė medines grindis.

Betono plokštė, kurią aptiko, buvo tik po viena virtuvės dalimi – visur kitur buvo grindys iš supuvusios medienos. Olamide'as priduria, kad problemos tuo nesibaigė. Aptikę supuvusias grindis, vyrai turėjo išardyti visą virtuvę.

„Gyventi name, kuriame nėra vietos, kur galėtum gaminti maistą, naudotis vandeniu ar plauti nešvarius indus, buvo labai sunku, juolab kad name dirbome daugiausiai valandų per dieną“, – tikina vyrai.

Bičiuliai kurį laiką buvo labai užimti, prastai maitinosi, o visur vyravo netvarka. Tačiau remontas išmokė, kokia svarbi name yra virtuvė.

Anksčiau niekuomet neturėję nieko bendra su remontais, naudodamiesi „YouTube“, bičiuliai išsiaiškino, kokių įrankių jiems reikės ir kokių technikų reikia išmokti.

Kartu jie labai daug sužinojo apie nekilnojamojo turto pirkimą.

„O, kad būtume žinoję, jog daugumoje namų, pastatytų iki 2000 m., asbestas buvo naudojamas įvairiais būdais, o jo buvimo vietą name gali būti labai sunku nustatyti“, – teigia Olamide'as.

„Nepasidarėme asbesto tyrimo, o kai ką radome renovuodami ir galbūt pašalinome ne pačiu saugiausiu būdu“, – pridūrė vyras. Jis pripažino, kad būtų buvę puiku to išvengti, tačiau tai gera pamoka.

„Išklijuoti plytelėmis vonios kambarį tikrai buvo tai, ką manėme esant beprotiškai sudėtinga. Mums teko dukart klijuoti plyteles ant sienos, nes pirmą kartą suklydome, tačiau pats plytelių klijavimo ant sienos procesas yra gana paprastas, kai tik jį įvaldai“, – teigė bičiuliai.

Beje, 2020 m. ir Cullenas, ir Olamide'as dėl pandemijos buvo atleisti iš darbo. Finansiniu požiūriu ant jų pečių nugulė didžiulė našta, tačiau kartu jie turėjo daug laiko, kurį galėjo skirti namams ir susitelkti į remontą.

Žinoma, būta ir nemažai įtampos, nes vyrai neturėjo pakankamai pinigų remontui, o atostoginiai buvo mažesni nei vidutiniai, mat įmonėje jie buvo nauji darbuotojai.

„Laimei, bankas mums suteikė galimybę laikinai atidėti paskolos mokėjimą, be to, turėjome šiek tiek atsarginių lėšų ir santaupų, kurias laikėme tam atvejui, jei reikalai pakryptų blogyn“, – pripažino vyrai.

Kurį laiką jiems teko iš santaupų pirkti reikalingus reikmenis namų remontui. Kartu jiedu dirbo kaip komanda ir daugiau rimtų išbandymų jiems neteko patirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas