Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Girtekos“ akcininkai šalia Gariūnų statys sandėlius

Logistikos įmonės „Girteka“ akcininkų netiesiogiai valdoma nekilnojamojo turto bendrovė „Liepvita“ iš Turto banko įsigytame sklype prie Gariūnų turgaus planuoja statyti sandėlius.
„Sirin Development“ Liepkalnyje atidarė antrą sandėlį
„Girteka“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Įmonės projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog sklype Jočionių gatvėje esančias mazuto talpyklas numatyta demontuot ir statyti logistikos sandėlį, o bendras jo plotas sieks 31,7 tūkst. kv. metrų.

Skelbta, jog į sandėlio statybas bus investuota apie 50 mln. eurų. Įmonės vadovo Lauryno Kuzavo teigimu, statybos galėtų būti pradėtos kitąmet.

„Liepvita“ sausį iš Turto banko perėmė daugiau nei 18,5 hektarų ploto sklypą, už jį sumokėjusi 7,19 mln. eurų. Įmonė buvo vienintelė aukciono dalyvė.

Registrų centro duomenimis, vienintelė „Liepvitos“ akcininkė yra bendrovė „ME Holding NT“, kurią netiesiogiai valdo „Girtekos“ akcininkai – Mindaugas Raila ir Edvardas Liachovičius.

Teritorijoje anksčiau buvo Lietuvos naftos produktų agentūros kuro saugyklos. Apie 23 mln. eurų valstybei kainavusi taip ir nebaigta statyti mazuto saugykla kelis dešimtmečius stovi tuščia. Į ją buvo nusitaikiusios Lietuvos ir užsienio bendrovės, bet valdžia vis delsė apsispręsti. Todėl potencialūs pirkėjai nusisuko, nes Vyriausybės netenkino jų siūlomos kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas