Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ planuoja 2018 metais pradėti naujos Londono būstinės statybą

JAV interneto milžinė „Google“ šią savaitę pristatė oficialius naujosios Londono būstinės, kurioje dirbs maždaug 4 tūkst. darbuotojų, planus.
„Google“
„Google“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Kartu su jau veikiančiais biurais, įmonei Didžiosios Britanijos sostinėje dirbs daugiau kaip 7 tūkst. žmonių, rašo britų dienraštis „The Guardian“.

Vienuolikos aukštų pastatas bus pastatytas centrinio Londono šiaurės-rytų dalyje prie Kings Kroso traukinių stoties.

Būsimoji Londono būstinė yra pirmasis pastatas už JAV ribų, kuris visas yra suprojektuotas įmonei „Google“ ir jai priklauso. Bendras patalpų plotas siekia 92 tūkst. kvadratinių metrų.

Ant pastato stogo bus įrengtas sodas ir bėgimo takeliai. Kad darbuotojai galėtų pailsėti ir atsigauti, planuojama įrengti 25 metrų plaukimo baseiną ir krepšinio aikšteles, futbolo ir treniruoklių sales, masažo kabinetus ir miego kabinas. Be to, pastate veiks keturios kavinės.

Iš pradžių buvo planuota, kad statyba bus baigta 2016 metais, tačiau, informuotų šaltinių duomenimis, prieš 18 mėnesių Larry Page, vienas iš „Google“ steigėjų, suplėšė naujosios būstinės planus, kuriuos pavadino pernelyg nuobodžiais.

Pirmojo projekto kaina sudarė 1 mlrd. svarų (apie 1,3 mlrd. JAV dolerių). Kiek atsieis naujasis projektas, kol kas nežinoma.

Dabar „Google“ tikisi pradėti statybą 2018 metais. Įmonės sprendimą nesikelti iš Londono, nors Didžioji Britanija rengiasi trauktis iš Europos Sąjungos (ES), ekspertai pavadino pasitikėjimo Didžiosios Britanijos ekonomika ženklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?