Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Grandiozinių projektų startą Tauragėje įamžino įbetonuotoje kapsulėje

Penktadienį prie Tauragės ligoninės, kur jau sukiojasi statybininkai, į žemę, iškilmingos ceremonijos metu, įleista milijoninės vertės projektus simbolizuojanti kapsulė. Joje Seimo narės, ligoninės vadovo, rajono valdžios ir rangos darbus vykdančių įmonių „Apastata“ ir „RRST“ atstovų pasirašytas laiškas-aktas ateities kartoms.
Statybos Tauragėje
Statybos Tauragėje / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Temos: 2 Tauragė Statybos

Prieš pasirašant laišką ateities kartoms, ligoninės projektus – Tauragės ligoninės priėmimo skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukciją bei Geriatrijos korpuso statybą – susirinkusiems trumpai pristatė savivaldybės mero patarėjas ryšiams su visuomene Kasparas Bertašius. Ligoninės vadovas Liutauras Indriuška atskleidė, kad mintis praplėsti Priėmimo skyrių, įrengti kitokį paradinį įėjimą į gydymo įstaigą, įkurti laboratoriją gimė prieš trejus metus.

Laišką ateities kartoms pasirašęs ligoninės vadovas Liutauras Indriuška padėti savo parašą kvietė ir Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorių Modestą Petraitį. M.Petraitis linkėjo ne tik gerai pradėti, bet ir gerai baigti projektus.

Anot Seimo narės Aušrinės Norkienės, šios investicijos labai reikalingos ne tik Tauragei, bet ir visai apskričiai. Ji, kaip ir kiti svečiai, linkėjo ligoninei vystyti geriausias paslaugas. Merui Dovydui Kaminskui tai pirmoji pasirašyta kapsulė jo kadencijoje. Rajono vadovas dėkojo ligoninės kolektyvui už greitai parengtus projektus.

Po iškilmingos ceremonijos ligoninės administracija visus susirinkusius pakvietė į savotišką ekskursiją aplink ligoninę, pasakojo, kas ir kaip pasikeis.

Ligoninės priestato, kuris išplės įstaigos Priėmimo skyrių, statyboms skirta 630 tūkstančių eurų iš Vyriausybės investicijų programos. Statybos darbus atlieka „RRST“. Įgyvendinus šį projektą ligoninės priėmimo skyriuje atsiras papildomos palatos pacientų stebėjimui, gydytojų specialistų kabinetai, radiologijos diagnostikos kabinetas.

Kitas, 1,6 mln. eurų vertės, projektas – Geriatrijos skyriaus statybos – finansuojamas iš Europos Sąjungos fondų. Geriatrijos skyriaus statybos patikėtos konkursą laimėjusiai statybų bendrovei „Apastata“. Geriatrijos korpuse bus įsteigtas dvidešimties lovų skyrius pagyvenusiems žmonėms.

Geriatrijos skyrius turėtų pradėti veikti po dvejų metų. Iki to laiko ligoninės administracija tikisi suburti skyriaus komandą. Geriatrijos skyriuje bus gydomi žmonės nuo 65-erių metų. Kaip sakė gydymo įstaigos vadovas, pagyvenusių žmonių organizmai lėčiau sveiksta, Vidaus ligų skyriuje gulima iki dešimt dienų, tačiau per tiek laiko žmogus ne visada pasveiksta. Vyresnio amžiaus žmonės, ne visiškai pasveikę kituose skyriuose, bet neturintys indikacijų, galės būti gydomi Geriatrijos skyriuje iki dvidešimt dienų. Abu šie projektai ne tik pagerins pacientų gydymo, bet ir medikų darbo sąlygas.

Įgyvendinus šiuos projektus pasikeis ir ligoninės aplinka – išaugs naujas priestatas, žalioji zona priešais ligoninę virs automobilių stovėjimo aikštele. Į naują vietą bus perkeltas pagrindinis įėjimas į gydymo įstaigą, jis bus iš Jūros gatvės pusės, ten kur šiuo metu yra ilgas koridorius, jungiantis du ligoninės pastatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas