Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta Užupio vilos planuojami butai ir biurai

Sostinės Užupio pakraštyje, greta statomo „Paupio“ kvartalo, bendrovė „Sivysta Estate“ planuoja nedidelį projektą. Įmonė ketina statyti naują administracinį ir gyvenamosios paskirties pastatą, o kartu bus atnaujintas ir sklype esantis pastatas su bokšteliu. Šie statiniai bus tarsi vartai į „Paupį“.
Užupyje planuojami butai ir biurai greta „Paupio“
Užupyje planuojami butai ir biurai greta „Paupio“ / „Arches“

Sostinės savivaldybės puslapyje paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos „Sivysta Estate“ parengė architektūros studija „Arches“, rašoma, kad sostinės Aukštaičių gatvėje „projektuojama gyvenamojo ir administracinio pastato su požemine automobilių saugykla grupė“.

„Sklypas, kuriame projektuojami pastatai, yra pagrindinių teritorijos gatvių Kranto ir Aukštaičių ašių sankirtos kampe. Ši vieta sukuria teritorijos savotiškus urbanistinius vartus, kuriuos akcentuoja sklype esanti vila. Kuriant tūrių kompoziciją vienas iš prioritetų – pilaitei šiame kampe suformuoti foninį užstatymą“, – rašoma dokumente.

„Arches“/Užupyje planuojami butai ir biurai greta „Paupio“
„Arches“/Užupyje planuojami butai ir biurai greta „Paupio“

Anot architektų, sklype esanti vila yra „stalinistinio neoklasicizmo“ stiliaus pastatas. Vieno aukšto, beveik 384 kv. m ploto statinys statytas 1911 metais ir rekonstruotas 2009-aisiais.

Iš dviejų pastatų sudarytas kompleksas į Kultūros vertybių registrą įtrauktas 2003 metais ir statiniams taikoma valstybės apsauga.

Architektai 1725 kv. m ploto sklype projektuoja apie 2638 kv. m ploto 2 aukštų su mansarda statinius. Juose turėtų būti įrengti 9 A+ energinės klasės butai. Taip pat projekte numatoma 14 vietų automobiliams.

„Projektuojami pastatai išsiskiria funkcijomis. Greta Aukštaičių gatvės projektuojamas administracinis pastatas su galima komercija pirmame aukšte. Biurų aukštai suprojektuoti taip, kad galėtų funkcionuoti savarankiškai.

Gyvenamasis pastatas orientuotas ilgąja kraštine į krantinę. Pirmo aukšto butams numatomos nedidelės privačios terasos. Kiemo erdvėje kuriamos bendros žaliosios erdvės, vaikų žaidimo aikštelės. Į kiemo erdvę atsiveria terasa ant pirmo aukšto stogo. Gyvenamojo pastato aukšte numatomi trys butai, viena laiptinė su liftu ir vestibiuliu“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Arches“/Užupyje planuojami butai ir biurai greta „Paupio“
„Arches“/Užupyje planuojami butai ir biurai greta „Paupio“

Taip pat architektai nurodo, kad yra projektuojamos dvi terasos.

Rūsyje numatomos automobilių stovėjimo vietos, dviračių saugyklos ir techninės patalpos inžinerinei įrangai.

Projekto viešas svarstymas su visuomene vyks balandžio 8 dieną.

Registrų centro duomenimis, „Sivysta Estate“ akcininkai yra Vytautas Tomas Sakalauskas ir Sigitas Žiaukas.

Greta planuojamų namų nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Darnu group“ įgyvendina projektą „Paupys“. Buvusioje „Skaiteks“ gamyklos teritorijoje kyla daugiabučiai, verslo centras, kūrybinės ir visuomeninės paskirties erdvės, vaikų darželis ir turgus.

„MG Valda“ /„Paupys“
„MG Valda“ /„Paupys“

Iš viso į „Paupiu“ pramintą projektą įmonė planuoja investuoti daugiau nei 150 mln. eurų.

Šiemet į „Paupio“ kvartalą bendrovė suplanavo investuoti 60 mln. eurų, iš jų 40 mln. bus skirta daugiabučių statybai. 2019-aisiais planuojama įrengti 382 butus, taip pat metų pabaigoje turėtų būti baigtos ir verslo centro statybos.

„MG Valda“ /„Paupys“
„MG Valda“ /„Paupys“

Verslo kvartalui ir kitiems „Paupio“ negyvenamosios paskirties projektams 2019 metais planuojama skirti apie 20 mln. eurų. Apie tai, kad įsikurs „Paupyje“, yra pranešusi profesinių paslaugų bendrovė „Ernst & Young Baltic“. Kvartalo plotas sieks 15 tūkst. kv. metrų. Dalis investicijų teks turgui, kurio atidarymas numatytas 2020 metų pradžioje.

5 ha ploto teritorijoje mažaaukštės architektūros namus kūrė 6 architektų komandos: „Arches“, „Eventus Pro“, „Architektūros linija“, „T.Balčiūno architektūros biuras“, „Ambraso architektų biuras“ ir „Kančo studija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas