Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hanner“ Rygoje pernai pardavė 185 butus

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ 2018 metais Latvijos sostinėje Rygoje pardavė 185 butus ir gavo 19,8 mln. eurų pajamų, skaičiuoja tarptautinė nekilnojamojo turto paslaugų įmonė „Colliers International“.
„Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis
„Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Teigiama, kad tokius rezultatus „Hanner“ pasiekė Rygoje vystomu projektu „Jauna Teika“. Tai vienas pirmųjų daugiafunkcių biurų ir gyvenamųjų namų kvartalų Rygoje, pastatytas 7 ha teritorijoje. Projektą įmonė vysto daugiau nei 10 metų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Bendrai Latvijos rinkoje pastebima tendencija, kad perkama vis daugiau naujų butų – 2017 metais jų dalis visų parduodamų butų rinkoje sudarė 67 proc., pernai – jau 70 proc., teigia „Colliers International“. Per pastaruosius metus jų parduota už 150–170 mln. eurų, iš kurių net 40 proc. sudarė už sandorius Rygoje gautos pajamos. Latvijos sostinėje naujų butų pardavimai augo dešimtadaliu.

Didėjo ir naujų butų pasiūla. „Ober-Haus“ duomenimis, pernai Rygoje iš viso pastatyta 2411 butų – tai 65 proc. daugiau nei 2017 metais. Manoma, kad šiemet jų bus pastatyta apie 2 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas