Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Narbuto gatvėje atidarytas į aplinką „įsiliejantis“ verslo centras

Antradienį oficialiai atidarytas naujausias nekilnojamojo turto bendrovės „Kapitel“ projektas – 4,7 tūkst. ploto verslo centras „Narbuto 5“ sostinės Narbuto gatvėje. Investicijos į projektą siekia 9 mln. eurų. Pastato architektas 15min teigė, kad verslo centrą vienijanti mintis – paprastumas ir prisitaikymas prie aplinkos.
Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas
Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Biurų pastatą „Narbuto 5“ projektavęs Arūno Paslaičio projektavimo biuro architektas Gediminas Paslaitis 15min pasakojo, kad pastato projektavimas prasidėjo dar 2009–2010 metais, o pastato formą padiktavo aplinka.

„Pastato formą padiktavo aplinka ir chaotiška Narbuto gatvės eismo išklotinė. Krypčių čia gyvas velnias, ir norėjosi jas visas maksimaliai išgryninus pateikti šio pastato projekte. Architektūra padiktuota aplinkinių užstatymų, gatvės. Pastato išvaizdai darė įtaką ne tiek architektūrinė mintis, o situacija, kurioje jis stovi“, – teigė pašnekovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas

Pastato eksterjeras parinktas neutralus, taip pat padiktuotas aplinkos. Architektai norėjo sukurti tokį pastatą, kuris ir po dešimtmečio atrodys patraukliai.

„Nenorėjome daryti ekstravagantiško ar išsišokančio, o kad jis būtų kuo neutralesnis, ramesnis, be didelių ir ryškių akcentų. Spalvinė gama – monochrominė, kuri derėtų prie aplinkinio užstatymo. Aplinkui vyrauja pilkos, tamsesnės, žemės spalvos. Spalviniu sprendimu nesinorėjo išsišokti, vaikytis madų, nes mados yra trumpalaikis dalykas, pastatas jas visas pergyvena, o po to atrodo labai nekaip“, – sakė G.Paslaitis.

Biurų pastato interjerą vienijanti mintis – paprastumas.

„Tai ne viešbutis, kad reikėtų padaryti didžiulį įspūdį ir išleisti daug pinigų“, – tikino architektas G.Paslaitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas

Po biurų pastatu įrengta dviejų aukštų požeminė 110 vietų automobilių stovėjimo vietų aikštelė, tarp jų keturios skirtos elektromobiliams. Taip pat dviračių statymo vietos, dušai ir persirengimo kambariai, aktyvių žaidimų kambarys.

Fasade įrengta dekoratyvinė siena su inkilais, pritaikytais 7 rūšių paukščiams.

„Narbuto 5“ dar prieš statybų pradžią inicijavo iš viso 2 metus trukusį BREEAM sertifikavimo procesą ir šiuo metu turi „BREEAM New Construction“ Very Good kategorijos pirminį sertifikatą ir laukia galutinio sertifikato už realizaciją.

Iš viso šiuo metu klientams išnuomota 98 proc. biurų pastato ploto. Į „Narbuto 5“ pastatą per pastaruosius porą mėnesių įsikraustė nuomininkai – draudimo bendrovė „If“, „Inreal valdymas“, farmacinės kompanijos „IPSEN Pharma SAS“ Lietuvos filialas, „RETAL Lithuania“, darbo nuomos ir personalo atrankos įmonė „Simplika“, „ISEC“, „MarkIT Baltija“ bei kitos įmonės.

6 aukštų A klasės biurų pastatą „Narbuto 5“ projektavo „Arūno Paslaičio projektavimo biuras“, statė – „Merko statyba“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas