Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„I Asset management“ pradėjo privačių studentų namų statybas Rygoje

Investicijų bendrovės „I asset management“ fondas „European Student Housing Fund“ pradėjo modernių privačių studentų namų statybas Latvijoje, rašoma pranešime spaudai.
/ „I asset management“ nuotr.

Planuojama, kad Rygos studentų namai bus atidaromi 2022 m. rugsėjį kaip ir Vilniuje Santariškių mikrorajone statomi studentų namai. Rygoje studentams planuojama įrengti 240, o Vilniuje - 200 privačių kambarių. Abiem projektams fondas parengė bendrą įgyvendinimo ir valdymo strategiją ir yra numatęs investuoti 21,7 mln. EUR. Planuojama Rygos studentų namų vertė - 12 mln. EUR, Vilniaus studentų namų – 9,7 mln. EUR.

Rygoje studentų namai iškils studentams patraukliame Rygos Tornakalns rajone, greta Latvijos universiteto ir kitų Latvijos aukštojo mokslo įstaigų ir apgyvendins vietinius ir iš užsienio atvykstančius studentus. Vilniuje privatūs studentų namai iškils šalia Santaros klinikų ir netoliese statomo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslo centro.

Projektas Rygoje vystomas kartu su vietiniais partneriais ir investuotojais, generaliniu statybų rangovu fondas pasirinko Latvijos bendrovę “LNK Industries”.

„Studentų skaičius, o ypač iš užsienio šalių Rygoje paskutinius keletą metų nuosaikiai auga, o studentų užsieniečių Rygoje yra dvigubai daugiau negu Vilniuje. Rygoje, kaip ir Vilniuje modernių studentams pritaikytų studentų namų pasiūlos beveik nėra – šiuo metu didžiausioje Baltijos šalių sostinėje yra vos vienas didesnis modernus privatus bendrabutis. Įdomu ir tai, kad skirtingai nei Vilniuje, Rygoje beveik nėra studentų namams artimų co-living NT projektų vystymo bumo, todėl konkurencinė aplinka Rygoje mums taip pat yra palanki“, - sako Karolis Šarūnas, „European Student Housing Fund“ vadovas.

Studentų namai yra privačiai valdoma, nuo aukštosios mokyklos nepriklausoma studentų apgyvendinimo vieta, atvira studentams iš įvairių aukštųjų mokyklų. Pirminė studentų namų auditorija – į šalį atvykstantys studentai iš užsienio. Šio tipo studentų namuose įrengiamos didelės bendros laisvalaikio, sporto ir mokymosi erdvės. Esminis skirtumas nuo bendrabučių – kambariuose dažniausiai gyvenama po vieną. Studentų namai projektuojami pagal aukščiausius energetinio efektyvumo reikalavimus, atsižvelgiant į Europoje vyraujančias darnaus vystymosi tendencijas.

„Manome, kad studentų būsto paklausa ir toliau bus didelė, o pandemija tik paskatino studentus ieškoti naujų alternatyvų. Mūsų duomenys rodo, kad pandemija neturėjo didelės įtakos šiuolaikinių studentų namų užimtumui Europoje - šiuo metu Lietuvoje, Latvijoje ir visoje Europoje studentų namus valdančios bendrovės deklaruoja, kad studentų namai jau dabar yra beveik visiškai rezervuoti beveik 100 proc. iki būsimos studijų pradžios rugsėjį. Tai rodo puikias galimybes, gerą atsparumą Covid laikotarpiu ir tolesnį tokių projektų poreikį. Per ateinančius penkerius metus planuojame sukurti ir konsoliduoti daugiau nei 4 tūkst. studentų kambarių portfelį“, - sako K.Šarūnas.

Rygoje įgyvendinamas studentų namų projektas yra „I Asset management“ strategijos plėtoti privačius studentų namus Baltijos šalyse ir Centrinėje bei Rytų Europoje dalis. Šiuo metu fondas aktyviai plėtoja projektus Vilniuje, Rygoje ir Krokuvoje, pernai investavo į veikiančius studentų namus „Solo Society“ Kaune, o šiuo metu žvalgosi naujų investicijų Lenkijos rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas