Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ikea“ Paryžiuje atidarė „miesto centro“ koncepcijos parduotuvę

Paryžiuje pirmadienį duris atvėrė „Ikea“ „miesto centro“ koncepcijos parduotuvė, kuria Švedijos baldų milžinė sieks išmėginti naująją strategiją, skirtą pritraukti miesto vartotojus. Strategiją planuojama pradėti įgyvendinti tarptautiniu mastu šiais metais.
„Ikea“ Paryžiuje atidarė „miesto centro“ koncepcijos parduotuvę
„Ikea“ Paryžiuje atidarė „miesto centro“ koncepcijos parduotuvę / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Paryžius IKEA

Paryžiaus Magdalenos aikštėje įsikūrusi parduotuvė, nutolusi vos už kelių minučių kelio pėsčiomis nuo Eliziejaus Laukų prospekto pradžios, yra keturis kartus mažesnė už tipines dideles „Ikea“ parduotuves mėlynomis sienomis, paprastai statomas pigesniuose sklypuose miestų pakraščiuose.

„Šiuo metu tai tėra bandymų laboratorija. Atidarę parduotuvę, tik pradėsime mokytis, – pareiškė „Ikea“ patronuojančiosios grupės vadovas Jesperas Brodinas. – Mintis yra ta, kad jei Magdalenos aikštės koncepcija bus sėkminga, ji bus perkelta į Milaną, Niujorką ir Tokiją.“

Švedijos baldų milžinė jau turi „miesto centro“ tipo parduotuvių Madride ir Stokholme, tačiau jose parduodami atskirų linijų produktai, pavyzdžiui, virtuvei skirti gaminiai, o ne įvairios prekės, kokių bus siūloma Paryžiaus parduotuvėje.

Prancūzijos sostinės regione „Ikea“ valdo keturias ne miesto tipo parduotuves ir siūlo nemokamas keliones autobusais Paryžiaus centrinėje dalyje gyvenantiems miestiečiams, kad jie pasiektų parduotuves.

„Jau seniai žinome, kad Paryžiaus centre yra daug žmonių, kurie neturi automobilių arba pakankamai laiko apsipirkti didelėse „Ikea“ parduotuvėse, todėl tokiu būdu parodome jiems savo dėmesį“.

„Ikea“ patronuojančioji grupė „Ingka Group“ trečiadienį pranešė, kad praėjusiais metais grupės metinis grynasis pelnas sumažėjo 40 proc., o to priežastis buvo didelės investicijos į internetinį verslą ir mėginimas įsitvirtinti miestų centruose.

Fiskaliniais metais, kurie truko nuo 2017 metų rugsėjo iki 2018 metų rugpjūčio, „Ingka Group“ pranešė apie 37 mlrd. eurų vertės pardavimus ir 1,47 mlrd. eurų vertės grynąjį pelną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas