Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ikea“ uždaro 7 aukštų parduotuvę Didžiosios Britanijos miestelyje: buvo per brangu išlaikyti

Švedijos baldų įmonė „Ikea“ 2020-ųjų vasarą planuoja uždaryti parduotuvę Didžiosios Britanijos Koventrio miestelyje. Teigiama, kad nuo jos atidarymo 2007 metais pajamos kasmet vis mažėdavo, o pirkėjai labiau linkę apsipirkti prekybos parkuose arba internetu, skelbia britų „The Guardian“. 
„Ikea“ parduotuvė Koventryje
„Ikea“ parduotuvė Koventryje / „Scanpix“ nuotr.

Prekybos tinklas tikina bandysiantis surasti kompromisą su 352 darbuotojais, kad kuo daugiau jų liktų dirbti įmonėje. Dalis jų galėtų būti perkelti į netoliese esančias parduotuves Birmingamo ar Notingamo miestuose.

Dienraščio kalbinti nekilnojamojo turto konsultantai iš „Altus Group“ teigė, kad parduotuvės uždarymas stipriai paveiks miesto finansus, nes prekybos tinklas yra vienas didžiausių mokesčių mokėtojų.

Nurodoma, kad Koventryje „Ikea“ atidarė vieną pirmųjų naujo formato, miesto centre įsikūrusių parduotuvių. Taip prekybos tinklas reagavo į besikeičiančius pirkėjų įpročius, tačiau jos populiarumas kasmet menkdavo. „Ikea“ teigimu, didžiulio 7 aukštų pastato eksploatacijai reikia didelių išlaidų, o jo perplanuoti ir padaryti ekonomiškesnio nepavyko.

Pastaraisiais metais „Ikea“ atidaro mažesnes parduotuves miestų centruose. Taip siekiama pritraukti klientus, keliaujančius ne automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas