Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Inhus“ žengia į vieną aktyviausių NT rinkų pasaulyje: įgyvendins projektą Lidso mieste

Pastatų gamintojai, „Inhus“, žengia į Jungtinės Karalystės (JK) rinką, kurioje prisidės prie Lidso miesto plėtros. Čia plėtojamame „Aire Park“ rajone bendrovė bus atsakinga už dviejų administracinės ir komercinės paskirties pastatų, kurių bendras plotas sieks 28 tūkst. kv. m, konstrukcinės projekto dalies įgyvendinimą. Projekto užsakovas – tarptautinė nekilnojamojo turto plėtros įmonė „Vastint UK Services Ltd“.
INHUS žengia į vieną aktyviausių NT rinkų pasaulyje
INHUS žengia į vieną aktyviausių NT rinkų pasaulyje / „Inhus“ nuotr.

Kartu su projekto architektais „Inhus“ bus atsakinga už 6 ir 8 aukštų pastatų architektūrinės koncepcijos vystymą, jos pritaikomumą statybai iš surenkamojo gelžbetonio gaminių. Bendrovė rūpinsis surenkamojo gelžbetonio konstrukcijų, įskaitant sudėtingus fasado sprendimus, projektavimu, gamyba bei montavimu. Surenkamojo gelžbetonio fasadai, kurių plotas sieks net 15 tūkst. kv. m, bus gaminami su integruotomis senovinėmis plytomis, kurių struktūra bei spalva buvo atrinkta ir patvirtinta remiantis gretutinių senovinių Lidso miesto pastatų architektūros tradicija. Minėti gelžbetonio gaminiai bus pilnai išbaigti gamykloje Lietuvoje, statybų vietoje juos reikės tik sumontuoti.

„Jungtinės Karalystės nekilnojamojo turto rinka yra viena aktyviausių pasaulyje, o kartu pasižyminti vienais aukščiausių kokybės standartų. Galimybė prisidėti šio išskirtinio projekto sparčiai besivystančiame Lidso mieste žymi svarbų mūsų įmonės tarptautinės plėtros etapą ir yra reikšmingas mūsų komandos kompetencijų, patirties bei patikimumo įvertinimas. Esame pasirengę pateisinti užsakovo lūkesčius ir pritaikyti savo žinias kuriant modernų ir žmonių poreikius atitinkantį kvartalą“, – sako INHUS pardavimų atstovas Vidmantas Šegžda.

Anot V.Šegždos, šiam projektui buvo pradėta ruoštis dar gerokai prieš montavimo darbų pradžią.

„Per pasiruošimo laikotarpį, kuris truko net kelis metus, kartu su užsakovu ir architektais vystėme pastato konceptą, gaminome įvairius bandinius bei pavyzdžius su galimais fasado sprendimais. Galiausiai pagaminome ir projekto vietoje sumontavome 3 aukštų realaus pastato dydžio pavyzdį su plytine bei spalvoto betono fasado apdaila, kurį vertino miesto atstovai ir architektai, davę galutinį patvirtinimą“, – sako V. Šegžda.

Pastatų statybas Lidse planuojama pradėti kitų metų gegužę, o užbaigti 2024 m. Pirmuosiuose pastatų aukštuose įsikurs parduotuvės, kavinės, restoranai, sporto salės ir kitos paslaugų bei pramogų vietos. Kituose aukštuose bus įrengtos erdvės įmonių biurams ar bendradarbystės (angl. coworking) erdvėms. Projekto architektūra rūpinosi tarptautinė studija „Ryder Architecture“.

Pastatų statybos žymi modernaus „Aire Park“ kvartalo pietinėje Lidso dalyje plėtros pradžią. Iš viso 8,1 ha plote planuojama pastatyti 1300 būstų, įrengti 85 tūkst. kv. m biuro erdvių ir 15 tūkst. kv. m plotą prekybos, paslaugų, kultūros, edukacinėms ir rekreacinėms veikloms. Kvartale taip pat turėtų iškilti 400 kambarių viešbutis. Teritorijoje bus suformuotas parkas ir kitos viešosios erdvės. Tikimasi, kad „Aire Park“ kvartalas taps viena pagrindinių gyventojų traukos vietų Lidse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas