Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Inreal“: balandį būsto rinka išlaikė aktyvumą, nors kovo rekordų neperšoko

2019 metų balandį pardavimai Vilniaus pirminės būsto rinkoje išlaikė didelį aktyvumą. Kauno pirminė rinka nepakartojo kovo mėnesio pardavimų rekordo, tačiau išliko stabili. O nauji būsto projektai, startavę kovo ir balandžio mėnesiais, išaugino Klaipėdos pirminės NT rinkos pardavimus 26 proc. ir išlaikė naujų butų sandėlį panašioje būklėje, skelbia „Inreal“.
Statybos P.Kavoliuko 14, Vilnius
Statybos / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nekilnojamojo turto bendrovės „Inreal“ analitikės Kotrynos Griško teigimu, balandį Vilniuje buvo parduota 517 naujų butų. Didžiausią pardavimų dalį sudarė ekonominės klasės butai.

Neparduotų butų sandėlis sostinėje išliko panašios apimties kaip ir kovo mėnesį – 4798 nauji būstai. Rinkai pasiūlyti 489 butai naujuose kvartaluose.

„Daugiausia buvo pasiūlyta ekonominio ir vidutinio segmento būstų, kurių didžiąją dalį sudarė kvartalo Šnipiškėse II etapo butai. Balandį pasiūlyta 26 proc. mažiau nei kovą. Kainos ekonominiame ir vidutiniame segmente išlaikė nuosaikaus augimo tendenciją. Prestižiniame – beveik nekito. Vilniaus būsto rinkos likvidumo (sveikatos) indeksas pagerėjo iki 1,0 (visą turimą būstų sankaupą galima parduoti per 1 metus), tai žymi idealią rinkos būklę“, – pranešime sakė analitikė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kotryna Griško
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kotryna Griško

Kauno pirminė rinka nepakartojo kovo mėnesio pardavimų rekordo, tačiau išliko stabili. Parduoti 69 butai, lyginant su kovu – 19 proc. mažiau. Pirminei rinkai pasiūlytas 51 butas ekonominės ir vidutinės klasės naujuose kvartaluose Vilijampolės ir Žaliakalnio rajonuose.

„Neparduotų butų sandėlis išliko panašios apimties kaip ir kovą – 936 nauji būstai. Kainos ekonominiame ir vidutiniame segmente smuktelėjo, o prestižiniame paaugo 9 proc. lyginant su praėjusių metų balandžiu. Kauno būsto rinkos likvidumo (sveikatos) indeksas išlaikė 1,5 reikšmę, tai rodo, jog visą naujų butų „sandėlį“, nesikeičiant rinkos situacijai, galima būtų parduoti per 1 metus ir 6 mėnesius“, – aiškina K.Griško.

Naujos būstų statybos, startavusios kovo ir balandžio mėnesiais, išaugino Klaipėdos pirminės NT rinkos pardavimus 26 proc. ir išlaikė naujų butų sandėlį panašioje būklėje. Rinkai buvo pasiūlyti 45 ekonominės klasės butai naujame kvartale rytinėje uostamiesčio dalyje.

„Neparduotų butų sandėlis išliko panašios apimties kaip ir kovo mėnesį – 682 nauji būstai. Kainos išliko stabilios. Klaipėdos būsto rinkos likvidumo (sveikatos) indeksas išlaikė 2 reikšmę, tai rodo, jog visą naujų butų „sandėlį“, nesikeičiant rinkos situacijai, galima būtų parduoti per 2 metus. Tai yra ribinė reikšmė. Sveikoje NT rinkoje likvidumo indeksas neturėtų viršyti 2“, – teigia K.Griško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas