Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Irdaiva“ inicijavo bylą dėl nutraukto Sporto rūmų konkurso

Vilniaus statybų bendrovė „Irdaiva“ inicijavo bylinėjimąsi su Turto banku dėl nutraukto Vilnias kongresų ir sporto rūmų rekonstrukcijos konkurso.
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovė pranešė teismui apskundusi sprendimą nutraukti rangovo konkursą ir prašo, kad Turto bankui laikinai būtų uždrausta skelbti naują konkursą. Vilniaus apygardos teismo atstovė Raimonda Jagminaitė BNS patvirtino, kad teismas penktadienį gavo įmonės ieškinį.

„Irdaivos“ pardavimų direktorius Algirdas Miceika BNS teigė, kad laikinųjų apsaugos priemonių prašoma, kad Turto bankas nevykdytų jokių veiksmų, įskaitant ir naujo konkurso skelbimą, kol teismas išnagrinės ieškinį.

Anot „Irdaivos“, sprendimas nutraukti konkursą yra nepagrįstas bei pažeidžia teisės aktus.

„Turto bankas sprendimą nutraukti pirkimą motyvuoja tuo, kad jos pirkimo komisijos narys neatliko darbuotojui deramų veiksmų – nepranešė apie darbo santykius su pirkimo dalyviu („Irdaiva“ – BNS) ir nenusišalino nuo dalyvavimo pirkimo procedūrose, o pati perkančioji organizacija, nors ir yra tiesiogiai už tai atsakinga, neužtikrino tinkamos konkurso vykdymo vidinės tvarkos“, – rašoma įmonės pranešime.

Anot įmonės, Lietuvoje nėra teismų sprendimų, jog konkursą galima nutraukti dėl to, kad vienas iš komisijos narių pažeidė nešališkumo deklaraciją, jeigu tai nesukėlė padarinių.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) vasarį informavo Turto banką, kad vienas viešojo pirkimo komisijos narių, šiuo metu jau nedirbantis Turto banke, tuo pat metu dirbo ir „Irdaivoje“. Būtent šios įmonės vadovaujamas konsorciumas kaip vienintelis atitikęs kvalifikaciją buvo pasirinktas deryboms, tačiau vasarį jos buvo nutrauktos.

Be to, VPT praėjusių metų pabaigoje pareiškė, jog Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, kuri pasirodė per didelė – ji siekė 27,79 mln. eurų.

Rūmų pritaikymo konferencijų centrui projektą įgyvendinantis Turto bankas pernai rugpjūtį jau buvo nutraukęs rangovo konkursą, kuriam pasiūlymus pateikė 4 dalyviai, iš jų trys neatitiko kvalifikacijos. Tuomet Turto bankas pradėjo derybas su „Irdaivos“, „Pamario restauratoriaus“ ir „LitCon“ konsorciumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas