Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įsibėgėjo Policijos komisariato Kaune statybos

„Merko statyba“ pasirašė sutartį su Policijos departamentu prie Vidaus reikalų ministerijos dėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato projektavimo, statybos ir paslaugų teikimo, teigiama pranešime žiniasklaidai. Projektas finansuojamas nuosavomis lėšomis ir SEB banko suteikta paskola.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato vizualizacija
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato vizualizacija / SEB vizualizacija

Vasario mėnesį pradėtas statyti daugiau nei 6300 kv. m Kauno apskrities policijos komisariato pastatų kompleksas energiją sugeneruos iš atsinaujinančių šaltinių. Ant pastato stogų bus įrengtos saulės jėgainės, generuojančios energiją, kurios visiškai užteks aprūpinti pastatą reikalinga elektros energija šildymui ir vėsinimui.

„Naujasis Kauno apskrities VPK pastatas bus ne tik šiuolaikiškas, pritaikytas patogiam pareigūnų darbui, bet ir leis gerokai sutaupyti eksploatacijos išlaidas. Pastatas atitiks A++ energinę efektyvumo klasę, t.y. beveik visa pastato eksploatacijai reikalinga energija bus gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių ir tai bus vienas pirmųjų tokių pastatų Lietuvoje,“ – sako įmonės „Merko statyba“ generalinis direktorius Saulius Putrimas.

Planuojama, kad Kauno gyventojams bei policijos darbuotojams naujos patalpos bus atidarytos 2021 m. pabaigoje – 2022 m. pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas