Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno M.K.Čiurlionio tilto plėtros koncesijos sutartį įsigijo „Lords LB Asset Management“

Investicijų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management“ iš Gargždų statybos įmonės „Hidrostatyba“ įsigijo prieš dešimtmetį įmonės pasirašytą koncesijos sutartį su Kauno savivaldybe dėl M.K.Čiurlionio tilto prietilčio statybos.
M.K.Čiurlionio tiltas
M.K.Čiurlionio tiltas / lt.wikipedia.org nuotr.

„Lords LB Asset Management“ pranešė, kad pagal spalio pabaigoje pasirašytą sutartį jos valdomas investicijų fondas „Energy and Infratstructure SME Fund“ už neskelbiamą sumą įsigijo koncesijos sutartį valdančią bendrovę „Čiurlionio tiltas“.

Teigiama, kad artimiausius 16 metų šiame projekte dalyvaus ir investicinis fondas, o tilto priežiūrą ir eksploataciją toliau vykdys „Hidrostatyba“.

„Sprendimą dėl šios ilgalaikės investicijos priėmėme įsitikinę, kad tai yra vienas sėkmingiausių projektų, kai privatus kapitalas įdarbinamas kurti viešąją infrastruktūrą.

Suprantame, kad viešojo ir privataus kapitalo partnerystės svarba mažėjant ES finansavimui gali jau netolimoje ateityje gerokai išaugti“, – pranešime spaudai sako „Energy and Infratstructure SME Fund“ Jaroslavas Neverovičius.

„Hidrostatyba“ dar 2006 metais laimėjo Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą ir pagal koncesijos sutartį pastatė 300 metrų ilgio estakadą virš geležinkelio bėgių, įrengė kelio pylimus ir nuovažas. Bendrovė savo praėjusių metų ataskaitoje nurodė, kad derasi su banku dėl koncesijos sutarties perfinansavimo, o tai bendrovei suteiktų galimybę gauti lėšų atsiskaitymams su kreditoriais ir naujų objektų vystymo finansavimui.

2006 metų spalį didžiausias šalyje komercinis bankas SEB suteikė „Hidrostatybai“ ilgalaikę 21,1 mln. eurų paskolą. Tuomet skelbta, kad gautos lėšos bus naudojamos 23,2 mln. eurų vertės Kauno M.K.Čiurlionio tilto prietilčio statyboms.

Pagal koncesijos sutartį „Hidrostatyba“ įsipareigojo prietilčio statybas baigti per dvejus metus, o vėliau jį eksploatuoti dar 23 metus. Įmonės ataskaitoje teigiama, kad 2015-ųjų pabaigoje balansinė koncesijos sutarties vertė siekė 18,544 mln. eurų.

Šiuo metu „Lords LB Asset Management“ valdo 13 fondų: 9 nekilnojamojo turto fondus, po du privataus kapitalo ir energetikos bei infrastruktūros fondus. Bendra fondų valdomo turto vertė šių metų liepos pabaigoje siekė 258 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas