Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos NT rinkos atgimimas: trūksta būstų, kainos šoktelėjo 10–15 proc.

Panašu, kad Klaipėdoje galiausiai sulaukta taip ilgai laukto nekilnojamojo turto (NT) rinkos atsigavimo. Plėtotojai vis garsiau kalba apie naujus projektus, o brokeriai pastebi, kad šiuo metu uostamiestyje parduoti būstą galima itin greitai. Tiesa, dalis plėtotojų, nors ir tikina, kad Klaipėda yra gera vieta investicijai, naujų projektų čia kol kas neplanuos.
Žiemiškai padabinta Klaipėda
Žiemiškai padabinta Klaipėda / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Inreal“ duomenimis, šių metų sausio mėnesį Klaipėdoje susitarta dėl 70 butų pardavimo – 3 proc. mažiau nei praėjusių metų gruodį ir du su puse karto daugiau nei prieš metus.

Klaipėdos pirminė būsto rinka pasipildė 66 naujais objektais, tad pasiūlos kiekio likutis sausio pabaigoje sudarė 346 būstus – 1 proc. mažiau nei prieš mėnesį.

Tomas Sovijus Kvainickas, „Inreal“ grupės investicijų ir analizės vadovas, pastebi, kad jau antrą mėnesį į rinkos stebėjimus įtraukia vis daugiau naujų būstų. Suaktyvėjimą jis stebi ir tarp plėtotojų, kurie vis garsiau kalba apie plėtros planus šiame mieste.

„Tokiems planams laikas iš tiesų gali būti labai parankus, nes dėl naujos pasiūlos trūkumo likvidumo indeksas Klaipėdoje gerėja nuo pat 2019 metų. Šiuo metu jo reikšmė yra geriausia tarp visų didmiesčių – 0,85. Pasiūlos kiekis galėtų būti realizuotas kiek daugiau nei per 10 mėnesių. Tačiau vertinant uostamiesčio rinką reikia turėti omeny, kad čia rinka yra jautresnė pokyčiams nei Vilniuje ar Kaune“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas