Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkurencijos taryba susidomėjo Fabijoniškių baseinu: tirs, ar neribojo konkurencijos

Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimo perduoti Fabijoniškėse pastatytą baseiną patikėjimo teise valdyti ir naudoti savivaldybės viešajai įstaigai „Sveikas miestas“.
Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija
Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad į Konkurencijos tarybą kreipėsi rinkos dalyviai ir paprašė ištirti, ar savivaldybė, be konkurso pavesdama 20 metų patikėjimo teise valdyti ir naudoti jos lėšomis pastatytą baseiną S.Nėries gatvėje, nepažeidė Konkurencijos įstatymo. Pareiškėjų teigimu, rinkoje yra kitų subjektų, galinčių ir norinčių varžytis dėl baseino infrastruktūros valdymo ir susijusių paslaugų teikimo.

„Tyrimo metu Konkurencijos taryba nagrinės, ar Vilniaus miesto savivaldybė minėtu sprendimu galėjo privilegijuoti savo įmonę, diskriminuoti kitus rinkos žaidėjus ir taip sukurti skirtingas konkurencijos sąlygas konkuruojantiems ūkio subjektams“, – rašoma pranešime.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija

Pasak Konkurencijos tarybos, bus nagrinėjama, ar Vilniaus miesto savivaldybė minėtu sprendimu galėjo privilegijuoti savo įstaigą „diskriminuoti kitus rinkos žaidėjus ir taip sukurti skirtingas konkurencijos sąlygas konkuruojantiems ūkio subjektams“.

Savivaldybė laikosi pozicijos, kad sprendimas buvo teisėtas.

„Kiekviena įstaiga turi teisę savo kompetencijos ribose tirti, savivaldybė laikosi pozicijos, kad taryba priėmė teisingą sprendimą, nes tai yra savivaldybės įstaiga – Fabijoniškių baseinas“, – BNS sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Sprendimas pradėti tyrimą rodo, jog yra pagrindas įtarti galimą pažeidimą, tačiau tai nereiškia, kad toks pažeidimas egzistuoja.

Anksčiau skelbta, kad naujojo baseino operatorius „Sveikas miestas“ visą sutarties laikotarpį – 20 metų – privalės rūpintis ne tik statinio priežiūra, bet ir sportininkų treniruočių sąlygomis, sostinės antrokų mokymosi plaukti programa ir paslaugų teikimu gyventojams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fabijoniškių baseino kapsulės įkasimo ceremonija

S.Nėries gatvėje iškilusio 25 metrų ir 8 takelių plaukimo baseino statybos kainavo 3,1 mln. eurų. Baseiną statė bendrovė „Irdaiva“ kartu su „Statybos kodu“.

Taip pat baseine turėtų būti įrengta pirčių zona, treniruoklių, sporto salės, 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdvės 140 lankytojų, šalia baseino – ir automobilių stovėjimo aikštelė.

Fabijoniškių baseino atidarymo ceremonija numatyta spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas