Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: apleisti farmacijos sandėliai šalia Laisvės alėjos virto daugiabučių kvartalu

Kauno centre, šalia Laisvės alėjos, vietoje, kurioje ilgą laiką nebuvo vystoma naujų daugiabučių statybos, to ėmėsi nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Realinija“. Dabar projektas vietoje nugriautų farmacijos kompanijai priklausiusių sandėlių pretenduoja tapti geriausio gyvenamojo būsto kategorijos projektu konkurse „Už darnią plėtrą“. „Realinijos“ išplėtoto projekto „Parko namai“ pirmas etapas pateiktas konkurso vertinimui.
Projektas „Parko namai“
Projektas „Parko namai“ / Bendrovės nuotr.

Kauno Krėvos gatvėje „Realinija“ pastatė 5,3 tūkst. kv. m ploto, 17,81 m aukščio, B energinės klasės daugiabučius. Projekto pirmas etapas baigtas šių metų II ketvirtį. Daugiabučiuose įrengti 45 butai, o jiems priskirtos 55 vietos automobiliams požeminėje automobilių aikštelėje. Kvadratinio metro kaina „Parko namuose“ siekia 1,9 tūkst. eurų, o investicijos į projektą – apie 4,5 mln. eurų.

Anot bendrovės „Realinija“ direktoriaus Kęstučio Graužinio, „Parko namai“ – tai projektas Kauno centre, šalia Laisvės alėjos, vietoje, kurioje ilgą laiką nebuvo vystoma naujų gyvenamųjų namų statyba. Vietos pasirinkimą iš esmės lėmė tai, kad šioje vietoje, bendrovės nuomone, puikiai dera ramybė ir geras susisiekimas.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Parko namai“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Parko namai“

K.Graužinio teigimu, projektas vystomas Kauno centre – šalia Laisvės alėjos, Ramybės parko, Vytauto pr.ir Kauno autobusų stoties. Siekta, kad gyvenantiems uždarame kvartale mieste kiltų kuo mažiau rūpesčių.

„Gausiai apželdintas vidinis kiemas, požeminis parkavimas su elektromobilių krovimo stotelėmis, dviračių saugyklos“, – pasakojo įmonės vadovas.

Bendrovės nuotr./Projektas „Parko namai“
Bendrovės nuotr./Projektas „Parko namai“

Pasak K.Graužinio, teritorija yra Kultūros paveldo zonoje, todėl sklypo užstatymas, pastatų eksterjeras buvo derinti su Kultūros paveldo departamentu.

„Atsižvelgiant į tai statomi pastatai „Parko namuose“ darniai įsikomponuoja į vietą ir dera prie jau ne vieną dešimtmetį stovinčių aplinkinių pastatų. Tai itin gausi tarpukario architektūros pastatų vieta.

Norinčiam gyventi miesto centre, ramioje vietoje su puikiai išvystyta infrastruktūra. Daugelis pagrindinių miesto sociokultūrinių objektų pasiekiami pėsčiomis”, – kalbėjo jis.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Parko namai“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Parko namai“

Tiesa, įmonės vadovas pripažino, kad būtent pastatų fasadų derinimas ir buvo sunkioji projekto dalis.

„Sunkiausia buvo parinkti pastatų fasado sprendinius, kurie būdami modernūs ir funkcionalūs, kartu darniai įsikomponuotų į aplinką bei gautų pritarimą iš Kultūros paveldo departamento“, – sakė jis.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija skelbia dvyliktą geriausio NT projekto konkursą „Už darnią plėtrą“. Dešimties narių komisija renka geriausią gyvenamąjį, komercinį, visuomeninį ir konversijos (teritorijos pertvarkymo) projektus. 15min skaitytojai bus kviečiami balsuoti už savo favoritus bei išsirinkti Tautos geriausią projektą.

Plačiau apie konkursą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas