Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: vienoje judriausių sostinės gatvių iškilęs verslo centras

Baltijos šalių nekilnojamojo turto įmonių grupės „Kapitel“ antrinės įmonės „Narbuto 5“ išvystytas ir valdomas verslo centras „Narbuto 5“ išsiskiria vientisumu, taip pat natūraliai atrodo aplinkoje. Dabar pastatas konkurse „Už darnią plėtrą“ pretenduoja tapti geriausiu metų komerciniu objektu.
Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas
Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Narbuto gatvėje 2017 metų III ketvirtį iškilo šešių aukštų, kiek daugiau nei 5 tūkst. kv. m ploto verslo centras. A energinės klasės pastate nuomojamas plotas – beveik 4,7 tūkst. kv. metrų. Po juo įrengta 111 vietų automobiliams, iš kurių 4 skirtos neįgaliesiems ir dar 4 vietos – elektromobilių įkrovimui.

Investicijos į projektą siekė 10,5 mln. eurų be PVM.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas

„Narbuto 5“ vadovė Amelija Rudenko pasakojo, kad prieš statant buvo iškeltas tikslas patenkinti tiek verslo, tiek ir čia dirbančių žmonių poreikius. Pastatas buvo projektuojamas remiantis tarptautine pastatų vertinimo ir sertifikavimo sistema BREEAM. Atlikus išsamų vertinimą, verslo centrui „Narbuto 5“ buvo suteiktas „BREEAM Very Good“ lygmens pastatų tvarumo sertifikatas.

„Projektuodami verslo centrą siekėme išlaikyti vientisumą su aplinkiniais statiniais ir natūraliai integruoti pastatą į aplinką. Aplinkinių pastatų architektūra gana korektiška, todėl, įvertinant naujo pastato konfigūraciją, jo išskirtinę padėtį T.Narbuto gatvės atžvilgiu, pastato fasado sprendimą pasirinkome tokį, kuris jungtų jį su aplinkiniais pastatais. Fasado horizontalios linijos atkartoja gretimų pastatų linijas, o tapybiškai užpildytos didžiausios fasadų plokštumos išsiskiria ir akcentuoja pastatą. Naktinis pastato apšvietimas taip pat akcentuoja minėtus fasado sprendinius“, – aiškino ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas

Pasak A.Rudenko, siekta pritraukti ne tik stambias, bet ir smulkias bei vidutines įmones. Pastato nuomininkais tapo įvairių sričių ir dydžių bendrovės, kurios įsikūrė biuruose nuo 49 iki 1,5 tūkst. kv. metrų.

Bendrovės vadovės teigimu, plėtojant verslo centrą, nuo pat pradžių siekta harmonijos su aplinka bei bendruomene. Pavyzdžiui, teritorijoje augusį ąžuolą įmonė išsaugojo, o jį „priglaudė“ kaimynystėje įsikūręs buvęs Lietuvos edukologijos universitetas.

Taip pat prieš projekto statybų pradžią kaimynystėje įsikūrę pastatų savininkai, valdytojai ir nuomininkai gavo informacinius laiškus.

„Pateikėme detalią informaciją apie statybų eigą ir iš anksto atsiprašėme už nepatogumus, kuriuos gali tekti patirti verslo centro statybos metu. Kartu nurodėme kontaktinį asmenį, į kurį jie gali kreiptis kilus klausimams.

Be to, atsižvelgdami į gretimo namo gyventojų prašymus, įrengėme praėjimo takus iki viešojo transporto stotelės ir požeminės perėjos“, – tikino A.Rudenko.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Verslo centro „Narbuto 5“ atidarymas

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija skelbia dvyliktą geriausio NT projekto konkursą „Už darnią plėtrą“. Dešimties narių komisija renka geriausią gyvenamąjį, komercinį, visuomeninį ir konversijos (teritorijos pertvarkymo) projektus. 15min skaitytojai bus kviečiami balsuoti už savo favoritus bei išrinkti Tautos geriausią projektą.

Plačiau apie konkursą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas