Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ledo areną Kaune statys „Autokausta“

Naują ledo areną Kaune statys konkursą laimėjusi bendrovė „Autokausta“, darbus planuojama užbaigti iki 2021-ųjų, pirmadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.
Naujoji ledo arena
Naujoji ledo arena / Projektuotojų vizualizacija

Savivaldybė informavo pasirašiusi sutarti su bendrove – darbus 2 hektarų sklype ketinama pradėti jau šiemet. Kaip skelbta anksčiau, daugiau kaip 7500 kvadratinių metrų bendro ploto arenoje viena iš dviejų aikščių bus skirta treniruotėms, o kita – varžyboms. Joje bus įrengtos tribūnos, kuriose tilps apie 500 žiūrovų.

Čia galės vykti tiek ledo ritulio, tiek ir dailiojo čiuožimo treniruotės. Taip pat numatyta visa tam reikalinga infrastruktūra su pagalbinėmis patalpomis. Žadama, kad prie kiekvienos persirengimo patalpos bus įrengtos specialios džiovyklos, kuriose ledo ritulininkai galės laikyti savo aprangas.

„Rangovas dabar turi pasirengti darbo projektą, įrengti statybvietę. Vienas iš svarbesnių darbų – po žeme einančio Gričiupio upelio perkėlimas šiek tiek atokiau, nes dabar jis teka po dalimi būsimo pastato“, – pranešime teigė Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Pastato išorėje ir viduje dominuos betonas ir klijuota mediena. Pasak areną projektavusio architekto Gedimino Jurevičiaus, šis derinys sukurs patrauklų kontrastą bei suteiks vizualinį šiltumo įspūdį.

„Stogo konstrukcijos santvaros ir sijos bus iš klijuoto medžio. Tokios konstrukcijos pasižymi ne tik estetiška išvaizda, bet ir patvarumu. Jos dažnai pasitelkiamos ir baseinuose. Metalo konstrukcijų eksploatacija tokiu atveju būtų kur kas brangesnė“, – tvirtino G.Jurevičius.

Savivaldybė taip pat tvarko Aušros gatvėje veikiančius senuosius ledo rūmus, kuriuose įsikūrusi sporto mokykla „Baltų ainiai“ – čia sutvarkytas stogas, fasado apdaila, atnaujinamos žiūrovų vietos, įrengtos naujos persirengimo patalpos, choreografijos salė dailiajam čiuožimui. Likusius darbus čia ketinama užbaigti iki mėnesio pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas