Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviai sukūrė skaitmeninę būsto nuomos agentūrą

Lietuvių įmonė, sukūrusi būsto nuomos platformą, tvirtina siekianti atpiginti tokius sandorius.
Perkūnkiemis
Perkūnkiemis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jeigu abi šalys sudaro sandorį, kuriame dalyvauja nekilnojamojo turto agentūra, bendra jo kaina nuomininkui ir savininkui siekia tarp 400-600 eurų. Mūsų nuomone, už tokias paslaugas, kurias galima skaitmenizuoti, suma per didelė“, – spaudos konferencijoje sakė „NT inovacijų" valdybos pirmininkas Kipras Krasauskas.​

Teigiama, kad Vilniaus ir Kauno būsto nuomotojai platformoje galės talpinti skelbimus, užsisakyti nuotraukas bei filmuotą medžiagą, rengti aukcionus, tikrinti nuomininko kredito istoriją. Nuomininkui, projekto autorių teigimu, ši platforma leis apžiūrėti butą į jį nenuvykus.

Anot jų, aukciono principas eliminuos principą „kas pirmesnis, tas gudresnis“. Jei tik norės, abi šalys galės ir nesusitikti.

„Orientuojamės į vidutines arba aukštesnės klasės objektus, nes manome, kad juos nuomosis žmonės, kurie turi daugiau pajamų ir gali aktyviau dalyvauti aukcionuose. Iki rudens tikimės pasiekti, kad per mėnesį įvyks 100 nuomos sandorių“, – teigė K. Krasauskas.

Planuojama, kad ateityje platformoje bus galima užsakyti remonto, valymo paslaugas, gauti pagalbą deklaruojant gyvenamąją vietą ir mokesčius.

Projekto autoriai teigia, kad į platformą investavo „kelias dešimtis tūkstančių eurų“ ir šiuo metu ieško investuotojų plėtrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas