Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Liko be 70 tūkst. eurų išbrangusio svajonių būsto: rezervuoto kotedžo sutartį atšaukė NT vystytojas

15min skaitytojai Gretai taip ir nepavyks įsikelti į svajonių kotedžą šalia Vilniaus Pilaitės ir Justiniškių rajonų, kurį „iš brėžinių“ buvo pirkusi iš bendrovės „CITUS“. Rezervuotam būstui pabrangus 70 tūkst. eurų, sutartį nutraukė ne Greta, o įmonė. Pastaroji teigia nekomentuojanti konkrečių atvejų ir teigia, kad nutrūkusios sutartys – nieko neįprasta.
Helsinkio g. 10, Vilnius, CITUS projektas „PaJustis“
Helsinkio g. 10, Vilnius, CITUS projektas „PaJustis“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sutartį nutraukė svarbus rinkos žaidėjas

„Tema nėra naujiena – nepasisekė su nekilnojamojo turto vystytoju. Po turto rezervavimo ir daugiau nei pusantrų metų laukimo preliminari pirkimo pardavimo sutartis buvo vienašališkai nutraukta iš vystytojo pusės, sutarties nutraukimo motyvai netgi nebuvo pakomentuoti“, – 15min pasakoja Greta (vardas pakeistas, tačiau redakcijai žinomas).

Panašių istoriją, pasak jos, žiniasklaidoje yra nuskambėjusių, tačiau jos situacijai išskirtinumo prideda tai, kad vienašališkai sutartį nusprendė nutraukti ne negirdėta įmonė, o „CITUS“.

„Jie bando pozicionuoti save vienu didesnių nekilnojamojo turto vystytojų, planuoja ne vieną ateities projektą su milijoninėmis investicijomis, bet savo klientais manipuliuoja kaip būdami vienkartiniai rinkos žaidėjai“, – piktinasi ji.

Brangstančios medžiagos, energetikos krizė ir infliacija galbūt, svarsto Greta, ir kuria prielaidas statytojams nutraukinėti sutartis ir nebeparduoti turto už rezervacinę kainą. Vis dėlto ji kelia klausimą, jeigu tokią nutraukinėjimo praktiką ima taikyti didieji statytojai, kokia ateitis laukia kitų nekilnojamojo turto pirminėje rinkoje pirkėjų, kai didžioji sandorių dalis kaip tik ir vyksta iš „brėžinių“?

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Helsinkio g. 10, Vilnius, CITUS projektas „PaJustis“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Helsinkio g. 10, Vilnius, CITUS projektas „PaJustis“

Greta, kurios rezervuotas būstas pabrango 70 tūkst., iš „brėžinių“ pirko kotedžą „CITUS“ projekte „PaJustis“. Buvo sumokėjusi 15 proc. įnašą ir kantriai laukė, kada galės įsikelti į svajonių namus, tačiau taip ir nesulaukė.

Pasak „CITUS“ komunikacijos vadovo Ryto Stalnionio, „PaJusčio“ projekte iš 152 sandorių dėl skirtingų priežasčių nutrūko šeši. Toks skaičius jo nestebina, vertinant aplinkybes rinkoje ir neapibrėžtumą dėl ateities.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas