Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Logistikos bendrovė „cargoGO“ įsikurs „Business Garden Vilnius“ verslo parke

Lietuvos logistikos bendrovė „cargoGO Logistics“ įsikurs verslo parke „Business Garden Vilnius“. Kompanija pasirašė 2000 kv. metrų patalpų nuomos sutartį su galimybe ateityje, augant darbuotojų skaičiui, šį plotą padvigubinti, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Business Garden Vilnius“ verslo parkas
„Business Garden Vilnius“ verslo parkas / Asmeninio archyvo nuotr.

Osvaldas Švitra, „cargoGO Logistics“ vykdomasis direktorius, teigia, kad naujo biuro poreikį paskatino bendrovės vykdoma plėtra ir pasikeitę poreikiai. Pasak jo, senosios patalpos Senamiestyje darbuotojams tapo per ankštos, o nuolatinis jų atnaujinimas reikalauja daug neatsiperkančių investicijų.

„Ieškojome net tik biuro patalpų, bet ir visos infrastruktūros, kuri atitiktų šiuolaikiško darbuotojo poreikius. Tai ir pasiūlė „Business Garden Vilnius“. Gauname ne tik darbo erdves bet ir laisvalaikio, sporto zonas“, – sako O.Švitra.

Anot jo, šiuo metu įrenginėjamame biure erdvių išplanavimas yra derinamas atsižvelgiant tiek į darbuotojų veiklas bei poreikius, tiek į būsimą plėtrą. Sutartis tarp „cargoGO“ ir „Business Garden Vilnius“ numato, kad nuomojamų patalpų plotas ateityje galės didėti nuo 2000 iki 4000 kv. metrų.

Verslo parką „Business Garden Vilnius“ plėtojančios „Vastint Lithuania“ vadovas Kęstutis Vedeckis džiaugiasi, besiplečiančiu nuomininkų ratu.

„Įvairesni tampa nuomininkų veiklos pobūdžiai, darbuotojų profilis ir amžius. Svarbiausia, kad jie visi verslo parke randa sau svarbius aspektus – estetiką, veiklas, biurų efektyvumą ar patogumą darbuotojams“, – sako K.Vedeckis.

Darbas iš namų – ne toks patrauklus

„CargoGO Logistics“ personalo vadovė Gabrielė Beržonskytė teigia, kad net ir pandemijos akivaizdoje darbuotojai mieliau renkasi darbą biure nei iš namų.

„Siekdami patenkinti tokius darbuotojų poreikius pasirinkome biurą su visa infrastruktūra. Namų erdvė ir patogi sofa nepakeis darbo vietos, kur gali ne tik produktyviai dirbti, bet ir bendrauti su kolegomis, jaustis komandos dalimi“, – pažymi G.Beržonskytė.

Pasak jos, bendrovė vykdo plėtrą, kas savaitę gretas papildo nauji darbuotojai, todėl erdvesnių patalpų poreikis tapo aktualus.

„Jei pernai turėjome 40 administracijos darbuotojų, tai šiandien jų jau 150, o iki 2023 m. planuojame, kad šis skaičius išaugs iki 330 žmonių“, – teigia G.Beržonskytė.

Kaip pastebi tarptautinės NT konsultacijų bendrovės „Newsec“ biurų sprendimų vadovė Indrė Narauskaitė, logistikos įmonių aktyvumas Vilniaus biurų rinkoje stebimas jau nuo pernai metų.

„Vos per devynis šių metų mėnesius logistikos įmonės sudarė sandorių dėl beveik 16,5 tūkst. kv. m biurų ploto nuomos. Palyginimui, pernai jos išsinuomojo tik 2,1 tūkst. kv. m ploto biurams. Tokio aktyvumo rinkoje buvo galima tikėtis, nes pastarieji metai logistikos bendrovėms buvo ypač geri – jos plečiasi ir nebetelpa į turimus biurus, todėl naudojasi proga ir keliasi į šiuolaikiškesnius verslo centrus“, – sako I.Narauskaitė.

Ekspertė taip pat atkreipia dėmesį, kad intensyviai augančioms bendrovėms, renkantis verslo centrą, vienu svarbiausių aspektų išlieka galimybė plėstis pasirinktame biure.

Verslo parkas pildosi nuomininkais

„Business Garden Vilnius“ įsikūręs 6,2 ha teritorijoje, šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“ bei Lazdynų miško. Pirmojo etapo metu čia pastatyti du biurų pastatai, o juose įrengta 42 tūkst. kv. metrų ploto nuomojamų biurų ir prekybos patalpų.

Be to, verslo parke įrengtos krepšinio, futbolo, tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, sporto ir sveikatingumo centras, dviračių ir ėjimo takai. „Business Garden Vilnius“ išsiskirs ir savo žaliosiomis erdvėmis.

„Vastint Lithuania“ vadovas K.Vedeckis sako, kad šiuo metu verslo parke išnuomota beveik pusė biurams ir prekybai skirtų patalpų.

„Mūsų projektas yra biurų kompleksas, ne vienas biuras. Tai reiškia, kad galime suteikti visai kito masto ir kokybės paslaugas nuomininkams: didesnes teritorijas sveikatingumui, formaliems ir neformaliems įmonių renginiams, sporto šventėms ar kitoms iniciatyvoms“, – teigia K.Vedeckis.

Biurų patalpas šiuo metu „Business Garden Vilnius“ verslo parke jau yra išsinuomojusi „Ignitis grupė“, „Amber Grid“, JAV informacinių technologijų bendrovė „Rocket Software“. Sutartys taip pat pasirašytos su restoranu „iLunch“, personalo atrankos bendrove „Alliance for recruitment“, „Studio Moderna“, vystančia prekės ženklus „Top Shop“, „Delimano“ ir „Dormeo“, sveikatingumo studija „FØRMA“, Medicinos diagnostikos centru bei „Caffeine“.

„Business Garden Vilnius“ projektą plėtojančią bendrovę „Vastint Lithuania“ valdo Šveicarijos investicijų kompanija „Interogo Holding“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas