Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Londono gyventojai šiemet būstui už miesto ribų įsigyti išleido rekordinius 55 mlrd. svarų

Londono gyventojai šiemet būstui už miesto ribų įsigyti išleido rekordinę sumą – 55 mlrd. svarų, rodo nekilnojamojo turto agentūros „Hamptons“ atliktas tyrimas.
Sandoris
Sandoris / 123RF.com nuotr.

Iš viso Didžiosios Britanijos sostinės gyventojai už Didžiojo Londono ribų įsigijo 112,75 tūkst. namų.

Tai tik šiek tiek mažiau nei rekordinis skaičius – 113,64 tūkst. namų, užfiksuotas per būsto rinkos pakilimą 2007 metais, teigia „Hamptons“.

Tuo pačiu metu bendra suma, kurią jie išleido būstui priemiestyje įsigyti, siekė 54,9 mlrd. svarų sterlingų ir viršijo 2007 metų rekordą, kuris buvo 36,6 mlrd. svarų.

Palyginti su 2020 metais, suma buvo didesnė 60 proc., o daugiausia tai lėmė būsto kainų augimas per pastaruosius 12 mėnesių.

„Hamptons“ tyrimas pagrįstas JK Karališkosios mokesčių ir muitų tarnybos duomenimis. Jo rezultatai rodo, kad COVID-19 pandemija gerokai pakeitė britų reikalavimus būstui, o tai gali turėti rimtų pasekmių Londono gyventojams ir Didžiosios Britanijos sostinės būsto rinkai, pažymi „The Financial Times“.

Viena iš pagrindinių priežasčių, lėmusių išaugusį susidomėjimą būstu priemiestyje, buvo perėjimas prie nuotolinio darbo, pažymėjo „Residential Analysts“ direktorius Nealas Hudsonas.

„Matome bendrą gyvenimo sąlygų pokytį, nes žmonėms nebereikia bendrauti taip, kaip anksčiau. Tai ypač pasakytina apie Londoną“, – teigė ekspertas.

Spartus naujojo COVID-19 sukėlėjo koronaviruso omikron varianto plitimas, regis, reiškia, kad nemaža dalis britų dirbs iš namų bent pirmąjį 2022 metų ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas