Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonai neapsaugo: milijonierius turės nugriauti prabangią vilą Prancūzijoje

Britų milijonierius, nekilnojamojo turto plėtotojas Patrickas Diteris ir jo žmona Monica norėjo įsigyti vilą Toskanoje, tačiau galop pasistatė ištaigingą statinį Grase, Prancūzijos pietuose. Nors iš viso jiems statybos atsiėjo 57 mln. eurų, dabar teismas nurodė statinį nugriauti. 
Britų milijonieriui įsakyta nugriauti prabangią vilą Prancūzijos pietuose
Britų milijonieriui įsakyta nugriauti prabangią vilą Prancūzijos pietuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vila pavadinta „Chateau Diter“, jame įrengta 18 apartamentų, taip pat dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, baseinas.

Tačiau didžiulė investicija ir statybos užtraukė vietos valdžios nepasitenkinimą. Praėjusią savaitę teismas nusprendė, kad statinys pastatytas nelegaliai ir Diteriai jį turi nugriauti per 18 mėnesių, CNN cituoja „Business Insider“. Kitu atveju jie turės mokėti 450 tūkst. eurų, taip pat po 500 eurų už kiekvieną uždelstą dieną.

Britų dienraščių „The Guardian“ teigimu, teismas nustatė, kad vila pastatyta be leidimo saugomoje teritorijoje. Pats P.Diteris anksčiau yra sakęs, kad sutinka nugriauti bet kokius be leidimo pastatytus statinius ir pripažino padaręs klaidų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Britų milijonieriui įsakyta nugriauti prabangią vilą Prancūzijos pietuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Britų milijonieriui įsakyta nugriauti prabangią vilą Prancūzijos pietuose

Nors šeima gyvena viloje, tačiau taip pat ją nuomoja kaip butikinį viešbutį. Už jį net yra pelnę apdovanojimą.

Iš viso vilijoje gali nakvoti 36 svečiai, taip pat įrengtos kelios poilsio zonos, biblioteka, rūsys ir vyno ragavimo kambarys.

Sausį vykusiame posėdyje prokuroro padėjėjas Pierre-Jean Gaury pareiškė, kad turto transformacija buvo „faraoniškas projektas, atitrūkęs nuo tikrovės, visiškai nelegalus ir pastatytas neteisėtai“. P.J.Gaury teigimu, statybos visiškai prieštaravo miestų planavimo, taip pat saugumo bei aplinkosaugos taisyklėms, o savininkui „rūpi tik pinigai“, citavo „The Guardian“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Britų milijonieriui įsakyta nugriauti prabangią vilą Prancūzijos pietuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Britų milijonieriui įsakyta nugriauti prabangią vilą Prancūzijos pietuose

„The Guardian“ duomenimis, P.Diteris žemės sklypą įsigijo legaliai, tačiau jo bėdos prasidėjo dėl kaimynų, kurie ne kartą skundėsi iš vilos sklindančiu triukšmu. Būtent jie ir įtraukė milijonierių į teismų maratoną. Kaimynams teismas priteisė 45 tūkst. eurų.

2017 kalbėdamas su „Paris Match“ P.Diteris sakė, kad turtą Prancūzijoje jis įsigijo 2000 metais. Jis pardavė namą ir kitus 10 metų praleido bandydamas nedidelę sodybą paversti į 1000 kv. m ploto namą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas