Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britė atskleidė, kaip per dvejus metus sutaupė 58 tūkst. eurų ir nusipirko pirmąjį būstą

Nekilnojamojo turto kainos Jungtinėje Karalystėje (ir ne tik) šią vasarą pasiekė rekordines aukštumas. Daugeliui jaunų žmonių savarankiškai įsigyti būstą yra nepasiekiama svajonė, rašo portalas metro.co.uk.
Santaupos kelionėms
Santaupos / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Taupymas būstas

Tikėdamasi kitus užkrėsti optimizmu, Hilary Iyoha pasidalijo savo patirtimi, kaip jai pavyko nusipirkti savo pirmąjį nekilnojamąjį turtą.

Per mažiau nei dvejus metus ji sutaupė 58 tūkst. eurų ir šių metų pradžioje nusipirko trijų miegamųjų namą Bekslyje, pietryčių Londone.

Po kelis mėnesius trukusių paieškų 2022 m. vasario mėn. ji gavo raktus.

Hilary domėjosi trimis nekilnojamojo turto objektais, kol galiausiai apsistojo ties 1930 m. namu. Moteris kaip jo privalumus matė tai, kad jis geros būklės ir yra netoli jos tėvų namų.

25-erių investicinės bankininkystės analitikė sako, kad „visada buvo finansiškai išprususi“.

„Buvau tas vaikas, kuris mokykloje taupydavo savo savaitinius 11 eurų pietums, jei norėdavo ką nors nusipirkti“, – pasakojo moteris.

Jos teigimu, ne tik svarbu suvokti pinigų vertę, bet ir juos įdarbinti.

Svarbiausi Hilary patarimai, kaip taupyti, yra gana paprasti: atsisakykite nereikalingų išlaidų, naudokitės kredito kortelėmis, kad galėtumėte susigrąžinti pinigus, ir sudarykite savo poreikius atitinkantį biudžetą.

Tai darydama ir gyvendama be nuomos šeimos namuose Hilary beveik dvejus metus galėjo sutaupyti po 2300 eurų per mėnesį, t. y. du trečdalius savo atlyginimo.

Žinoma, verta pabrėžti, kad tai yra didelė suma – daug didesnė, nei kai kurie žmonės gali sutaupyti.

„Tuo metu 2300 eurų buvo nemaža dalis mano mėnesinių pajamų, tačiau pandemijos metu, kai viskas buvo uždaryta, o aš dirbau iš namų ir gyvenau su šeima be nuomos mokesčio, neturėdama beveik jokios finansinės atsakomybės, nebuvo labai sunku pataupyti“, – pripažįsta Hilary ir priduria, kad 24 proc. jos pajamų tekdavo bendrosioms išlaidoms.

Negalite gyventi namuose su tėvais? Hilary taip pat rekomenduoja naudotis kredito kortele. Ji ją naudoja išlaidoms, o kitą mėnesį grąžina visą likutį ir taip išvengia palūkanų.

Tačiau taip daryti turėtumėte tik tada, jei žinote, kad galite sau leisti išleistą sumą grąžinti, kol nesusidarė palūkanos, kitaip galite atsidurti keblioje padėtyje.

Hilary sako, kad jos kredito kortelė duoda papildomos naudos, pavyzdžiui, kaupia avia taškus, kuriuos galima panaudoti skrydžiams apmokėti arba sumažinti jų kainą.

Pirkdama būstą, Hilary atsisakė atostogų ir maždaug 20 proc. sumažino savo pensijos įmokas.

Dar 10 proc. mėnesinio atlyginimo ji skyrė labdarai, tarp jų – vietinei bažnyčiai. Hilary labai svarbu 10 proc. atlyginimo skirti religinei organizacijai. Jos pastebėjimu, tokia auka nesutrukdo taupyti.

„Iš tikrųjų tai paskatino mane taupyti ir sąmoningiau leisti pinigus“, – priduria ji.

Be to, universitete studijuodama bankininkystę ir finansus, Hilary įgijo finansinio raštingumo žinių, tačiau ji sako, kad socialinė žiniasklaida „pakeitė jos žinias“.

Tai pastūmėjo ją pasidalinti savo žiniomis, publikuojant įrašus @thefashionbanker „TikTok“ ir @ihilarity „Instagram“ tinkluose.

Nors britų kultūroje įprasta, kad apie tai, ką uždirbame ir išleidžiame, kalbame šiek tiek atsargiai, Hilary mano, kad svarbu atvirai kalbėti apie pinigus.

„Esu žmogus, kuriam tiek karjeroje, tiek įsigyjant nekilnojamąjį turtą buvo naudinga kitų žmonių pasidalinta informacija, todėl noriu tą patį daryti ir kitiems bei stengtis suteikti pridėtinės vertės“, – kalbėjo moteris.

„Ne viskas, ką sakau, tinka visiems, nes žmonių aplinkybės skiriasi, bet norėjau, kad atvirai pasakodama apie tai, kaip aš [įsigijau nekilnojamąjį turtą], galėčiau kam nors padėti“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas