Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naują „Lietuvos draudimo“ biurą už 18,5 mln. eurų statys PST

Viena didžiausių Lietuvos statybų bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) už 18,5 mln. eurų (su PVM) statys naują ne gyvybės draudimo rinkos lyderio „Lietuvos draudimo“ biurą ir gyvenamuosius namus Vilniuje.
„Lietuvos draudimo“ biuro vizualizacija
„Lietuvos draudimo“ biuro vizualizacija / „Lietuvos draudimo“ nuotr.

PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius BNS sakė, kad statybas ketinama pradėti 2020 metų pradžioje, o baigti 2021-ųjų rudenį. Anot PST, pastatų bendras plotas siekia 10,1 tūkst. kvadratinių metrų.

„Lietuvos draudimas“ pernai rugpjūtį paskelbė apie planus vietoj įmonės automobilių stovėjimo aikštelės pastatyti administracinių ir gyvenamųjų pastatų kompleksą bei investuoti apie 14 mln. eurų.

Biurų pastate įsikurs „Lietuvos draudimo“ centrinė būstinė, o senąjį pastatą gretimame Basanavičiaus gatvės sklype planuojama atnaujinti ir išnuomoti.

„Planuota statybos darbų kaina nuo preliminarių 14 mln. eurų šiek tiek koregavosi iki 15,3 mln. eurų (18,5 mln. eurų su PVM – BNS), kas yra normalu tokio masto statiniams. Šis pabrangimas iš esmės įvyko dėl stogo techninio sprendimo pakeitimo ir pasirinktų kokybiškesnių medžiagų“, – BNS teigė „Lietuvos draudimas“ investicijų direktorius Baltijos šalims Gintaras Rutkauskas.

49,78 proc. PST akcijų priklauso bendrovei „Panevėžio keliai“, 7,87 proc. – Estijos „Swedbank“ klientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas