Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauji Aruodas.lt projektai: vilniečiai nori gamtos pro langus, Klaipėdoje populiarėja butai poilsiui

Ieškantys naujo būsto, turi iš ko rinktis: jaukūs apartamentai pačioje senamiesčio širdyje, modernus erdvus butas kiek tolėliau nuo miesto centro ar ramybe ir privatumu alsuojanti erdvė gamtos apsuptyje. Tiek Vilniuje, tiek Kaune vis daugėja naujų projektų vystytojų, o pajūris tampa patrauklus ne tik vietos gyventojams, čia vis dažniau stogo dairosi butus kituose miestuose turintys gyventojai.
Nauji Aruodas.lt NT projektai
Nauji Aruodas.lt NT projektai / Aruodas.lt nuotr.

Ką šiuo metu diktuoja rinka ir kokius naujus projektus siūlo lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt rubrika „Nauji projektai“, pasakoja NT ekspertai.

Vilniečiai ieško ramybės gamtos apsuptyje

Vilniuje kasmet butų vis daugėja, vis daugiau gyventojų kuriasi ne tik pačiame centre, bet ir miesto pakraštyje. Ir nors norintys sostinės šurmulio vertina senamiesčio privalumus, Užupį, svajojantiems apie ramybę gamtos apsuptyje patrauklūs projektai Žvėryne, Pilaitėje, Lazdynėliuose, Markučiuose – šiuo metu sostinėje Aruodas.lt siūlo rinktis net iš 35 skirtingų projektų.

Aruodas.lt nuotr./„Lazdynėlių vingis“
Aruodas.lt nuotr./„Lazdynėlių vingis“

Su keliais jų dirbanti pardavimų vadovė Jurgita Kveselaitė sako, kad pastaruoju metu klientai vis dažniau kreipia dėmesį į lokaciją, vieta, kurioje jie planuoja įsigyti būstą, turi didelę reikšmę. „Žmonės nori, kad namai nebūtų prie judrių gatvių, intensyvaus eismo, ieško ramesnių vietų – jie nori pailsėti, mėgautis privatumu, nori, kad netoliese driektųsi miškas, upė ar ežeras, kad šalia namų būtų zonos, kur būtų galima pamedituoti, pasivaikščioti su šunimis, padūkti su vaikais“, – sakė pašnekovė.

Pasak jos, naujų projektų vystytojai intensyviai peržiūri ir projektuoja bendro naudojimo zonas, neretai jose įrengia ir namo ar kvartalo gyventojams skirtas pavėsines, skaitymo erdves ar vietas, kur galima pasistatyti kepsnines, rengti bendras vakarienes. Taip pat klientų pageidavimu vis dažniau netoli namų atsiranda šunims skirtos aikštelės.

„Namai – ne tik keturios sienos, čia turi būti smagu leisti laiką su mylimais žmonėmis, augintiniais. Todėl poilsio, laisvalaikio erdvės – labai svarbios, kaip ir svarbūs erdvūs sklypai, patogi infrastruktūra“, – kalbėjo J.Kveselaitė.

Pardavimų vadovė pastebi, jog be išvystyto parduotuvių ir paslaugų sektoriaus naujakuriams svarbu, kad netoli namų būtų sporto klubas. Ne ką mažesnį dėmesį klientai kreipia ir į privatumą – privalumas, jei namus juosia žali plotai, ramesnės gatvės, jei pro langus ar nuo namo stogo atsiveria gamtos vaizdai.

Aruodas.lt nuotr./„Paukščių takas“
Aruodas.lt nuotr./„Paukščių takas“

„Projektai „Lazdynėlių vingis“ ir „Gilužio rivjera“ apsupti gamtos: miško, draustinio, ežero ar upės, nejudrios gatvės aplink namus. „Paukščių tako“ butai – itin geroje vietoje, aplink yra viskas, ko žmogui reikia. Apkritai, daugelis vis dažniau ieško didesnio ploto butų, o jei tai, tarkime, 3 kambarių butai – nori, kad jie būtų erdvesni, kad gyventi būtų patogiau, kad visa šeima komfortiškai leistų laiką didesnėje svetainėje“, – sakė su minėtais projektais dirbanti J.Kveselaitė.

Aruodas.lt nuotr./„Gilužio rivjera“
Aruodas.lt nuotr./„Gilužio rivjera“

Mėgstantiems ramesnį gyvenimo tempą gamtos pašonėje verta pasidomėti Pilaitėje kylančiais „Bitėnų Oazės“, „Vilmestos Pilaitės“ butais, Baltupiuose vystomais „Veikmės parko“, „Baltupio kranto“ namais, taip pat – „Lucky Homes“, „Paukščių tako“ projektais, „Trinapolio namais“ Verkiuose, butais Lazdynėliuose „Būk čia“.

Karoliniškėse naujų gyventojų ieško „Kavoliuko 14“, netoliese Viršuliškėse – „Horizon“ projektai, Visoriuose – „Fizikų namai“, Pašilaičiuose – „Eitminų namai“, „Laisvės 77“ projektas.

Norintys rinktis gyvenimą arčiau miesto centro, turėtų nepraleisti naujų projektų Žvėryne – tarp vystomų projektų daug dėmesio sulaukia „Žvėryno vakarai“ ir „Birutės 18“. Taip pat sparčiai kyla būsto pasiūla Markučiuose ir Užupyje – „Vilnelės slėnyje“, „Užupio terasose“, „M26“ bei „P9“.

Tuo tarpu svajojantiems apie naujus namus pačioje Vilniaus širdyje NT vystytojai siūlo išskirtinius butus prie Vilniaus gynybinės sienos bastėjos „Bastėja Life“ ir elitinėje sostinės vietoje esančius „Z.Sierakausko 25“ butus.

Nemažai naujų projektų vystoma ir Šnipiškėse („K17“, „Kernavės namai“, „Kernavės aveniu“, „Rinktinės Urban“, „Tower Luxury“), Žirmūnuose („Naujoji Rivjera“, „Raitininkų sodas“), Naujamiestyje („Matau Vilnių“).

Populiarėja ir būsto pasiūla miesto pakraštyje ar už jo, ypač patrauklūs rajonai – Burbiškės, Balsiai, Bendorėliai, Pavilnys.

„Piliamiestis“ – tarsi Kauno vizitinė kortelė

Naujos statybos projektų netrūksta ir Kaune. Žalumos apsuptyje, vos kelios minutės nuo miesto širdies Laisvės alėjos, kyla „Parko namai“, vienoje aukščiausių Kauno vietų, su panoraminiu vaizdu į Nemuną ir Kauno senamiesčio bokštus, buvusio dvaro parke parduodamos „Akacijų vilos“, norintys gyventi mieste, tačiau nenutolstant nuo gamtos, kviečiami įsikurti „Lampėdžio tako“ butuose.

Kad galima suderinti šiuolaikinį miesto ritmą ir gamtos artumą bei Kauno istorijos dvasią, įsitikinę ir „Piliamiesčio“ projekto vystytojai – pro čia įsikūrusių gyventojų langus atsiveria didingas Kauno pilies vaizdas.

Aruodas.lt nuotr./„Piliamiestis“
Aruodas.lt nuotr./„Piliamiestis“

„Projektas jau tapo tarsi Kauno miesto vizinė kortelė. Čia kiekvienas namas pavadintas istorinių Lietuvos pilių pavadinimais kurios atvaizduotos laiptinėse menininko piešiniuose“, – 15min sako „YIT“ NT marketingo ir pardavimų skyriaus vadovė Jurga Vilkenė.

Pasak jos, ši gyvenvietė išsiskiria unikalia ir klientų ypač vertinama vieta, vaizdais pro langus, išpuoselėtais kiemais.

„Šiuo metu pradedame statyti jau aštuntą – Dubingių pilies – namą, kuriame bus dar 54 butai. Iš viso pabaigus „Piliamiesčio“ urbanistinio projekto darbus jame planuojame 20 gyvenamųjų namų, kuriuose bus 900 butų“, – kalbėjo J.Vilkenė.

Atstovės teigimu, naujakuriai dažniausiai renkasi didesnio ploto, maždaug 100 kv. metrų ploto butus, dauguma jų – arčiau Neries arba su vaizdu į upę, Kauno pilį pro langus. Tolėliau nuo krantinės įsikūrusiuose namuose dažniausiai pasirenkami 2 kambarių ir maždaug 44 kv. m butai. „Pastaruoju metu daugėja jaunesnių, iki 30 metų pirkėjų. Jiems taip pat svarbus ne tik pats būstas, bet ir jo aplinka – laiptinės, erdvės kieme poilsiui, žaidimų aikštelė. Pirkėjai ieško komforto“, – mintimis dalijosi ji.

Uostamiestyje padidėjo atostogų butų paklausa

Tuo tarpu Klaipėdos būsto rinka vis dar yra labiau orientuota į plėtrą užmiestyje, nors uostamiestyje ryškėja ir Vilniui bei Kaunui būdingos tendencijos. Čia ieškoma galimybių gyventi šalia miesto centro, turėti galimybes iš namų lengvai ir greitai pasiekti įvairias paslaugas, pramogų ar kultūros vietas, o tuo pačiu norima, kad namai taptų miestiečio ramybės oaze.

„Tokie privalumai gyventojų vis labiau vertinami ir Klaipėdoje. Pirkėjai reiklūs kokybei, domisi projektų vystytojais. Klaipėdoje naujesnių namų kaimynystė su aktyviomis gyventojų bendruomenėmis daugeliui yra didelis privalumas“, – kalbėjo J.Vilkenė.

Jos teigimu, susisiekimo ir infrastruktūros požiūriu itin patogioje uostamiesčio vietoje vystomas projektas „9 Bijūnai“, jis kyla Klaipėdos Senamiesčio ir Smiltynės perkėlos pašonėje. „Iš čia lengvai pėsčiomis, dviračiu ar automobiliu pasiekiamos paslaugos, maitinimo įstaigos, pramogų vietos, rekreacinės erdvės. Šalia – ir istorinės miesto vietos – pavyzdžiui, buvęs Špichuto dvaras“, – pasakojo pašnekovė.

Aruodas.lt nuotr./„9 Bijūnai“
Aruodas.lt nuotr./„9 Bijūnai“

Naujus gyventojus įsikurti kviečia ir vos už kelių minučių kelio nuo Smiltynės perkėlos esančios „Baltijos terasos“. Tai – geografiniame Klaipėdos miesto centre kylantis šiuolaikiškos architektūros naujų daugiabučių namų kvartalas su visais naujakuriams reikalingais patogumais.

Taip pat neretai pirkėjai butų vis ieško ne tik sau, bet ir investicijai. Savo poreikiams ieško didesnių 3 kambarių butų, investicijai mažesnio ploto dviejų kambarių butų. Tam pritaria ir projekto „Saulės butai“ projekto vadovas Valdas Štombergas.

„Turime labai daug pirkėjų iš visos Lietuvos, butus perka ne tik klaipėdiečiai, o ir tie, kurie nori atvykti ilsėtis į pajūrį – tai džiugina. Yra atvejų, kai žmonės butą pirko vien dėl to, kad nori savo katerį turėti Klaipėdos uoste, tačiau čia pigiau nei Palangoje, Nidoje, Juodkrantėje“, – sakė V.Štombergas.

Svarbiausia – kaina ir vieta mieste

Apskritai kainą jis vadina vienu svarbiausių kriterijų renkantis būstą. Kaip ir lokaciją – „Saulės butai“ yra prie centrinės Liepų gatvės, kuri veda į Klaipėdos centrą, todėl senamiestis čia – kone ranka pasiekiamas, automobiliu jį pasiekti užtrunka vos 5 minutes.

Tuo tarpu norint išvykti iš miesto – taip pat patogu, per Palangos plentą, šiaurinę arba pietinę miesto dalį galima važiuoti aplenkus centre susidarančius kamščius.

Aruodas.lt nuotr./„Saulės butai“
Aruodas.lt nuotr./„Saulės butai“

„Investuojame ne tik į pačius butus, bet ir į patogią infrastruktūrą. Mūsų misija – kad kuo daugiau žmonių galėtų įsigyti butų už prieinamą kainą. Statybas pradėjome 2016-ųjų rugsėjį, jau pastatėme 4 namus po 60 butų ir jie visi jau išpirkti, statome penktą namą, kurį naujiems gyventojams atiduosime 2020 metų vasarą“, – sakė V.Štombergas.

Jo teigimu, populiariausi išlieka mažesnės kvadratūros butai, tačiau yra atvejų, kai kurie net perka du butus vieną šalia kito, sujungia juos ir taip pasidvigubina esamo buto plotą. Todėl vėlesniuose projektuose atsiranda ir erdvesnių išplanavimų.

Pasiūla – keliasdešimt naujų projektų

Lankomiausio nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt šiuo metu pateikiama daug informacijos apie 44 naujus vystomus projektus Vilniuje, Kaune ir pajūryje. Paspaudę nuorodą, išsirinkite tinkamiausią naują būstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas