Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauji butai brangsta visuose didmiesčiuose, išskyrus Panevėžį

Nekilnojamojo turto ekspertai fiksuoja, kad šalies didmiesčiuose auga tiek naujos, tiek senos statybos butų kainos. Spalį butai brango visuose didžiausiuose šalies miestuose, išskyrus Panevėžį.
Renovuojamas daugiabutis Kaune
Renovuojamas daugiabutis Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniuje butų kainos per metus augo 6,1 proc. iki 1403 eurų už kv. m spalį, skelbia nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas rugsėjį siekė 4,1 proc. iki 980 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 2,4 proc iki 1007 eurų už kv. m, Šiauliuose – 5,2 proc. iki 591 eurų už kv. m, o Panevėžyje – 4,1 proc. iki 552 eurų už kv. metrą.

Per mėnesį butai brango visuose didmiesčiuose, išskyrus Panevėžį, kuriame kainos nekito.

„Žvelgiant į pastarųjų dvylikos mėnesių statistiką, matyti, kad šalies didmiesčiuose auga tiek naujos, tiek senos statybos butų kainos. Nors skirtingų būsto segmentų kainų pokytis panašus, tačiau stebimi tam tikri skirtumai. Vilniuje sparčiau augo senos statybos butų kainos, o Kaune ir Klaipėdoje – naujos statybos butų“ – teigė „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.

Per metus Vilniuje senos statybos butai brango 7,6 proc., o naujos – 5,5 proc. Kaune ir Klaipėdoje per tą patį laikotarpį senos statybos butų kainos išaugo atitinkamai 4 proc. ir 2,1 proc., o naujos statybos – atitinkamai 5,1 proc. ir 2,8 proc.

„Pastaruosius trejus metus sparčiai augusi naujos statybos butų pasiūla Vilniuje lėmė ir nuosaikesnį tokio būsto kainų augimą, tuo metu Kaune ir Klaipėdoje naujos statybos butų pasiūlos augimas nėra toks spartus ir tarp plėtotojų nejaučiama tokia didelė konkurencija kaip šalies sostinėje“, – mano S.Vagonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas