Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neįtikėtinos JAV nekilnojamojo turto magnato machinacijos

Net jei jis ir ne garsiausias savo klano narys, nekilnojamojo turto vystytojas Mohamedas Anwaras Hadidas – penkių vaikų, įskaitant modelius Bellą ir Gigi, tėvas – savo srityje anaiptol nėra smulki žuvelė.
Užtvaras prie Franklino kanjono
Užtvaras prie Franklino kanjono / „The New York Times“/Daniel Dorsa nuotr.

Jis – įgudęs kovotojas su statybų kodeksu, kaimynais ir sveiku protu, nebijantis biurokratijos ir užsibrėžęs tikslą užkariauti aukščiausius Los Andželo ir netoliese esančio Bel Ero plotus.

Bet šį kartą gali būti, kad jis atsiriekė per didelį pyrago gabalą.

M.Hadidas jau visą dešimtmetį bando pastatyti milžinišką gyvenamųjų pastatų kompleksą, kuris kirstų tarp žygeivių labai populiarų pėsčiųjų taką, esantį Franklino kanjone, 600 arų ploto parke, įsispraudusiame tarp Beverli Hilso ir Los Andželo miestų.

Šioje vietovėje nekuklūs nekilnojamojo turto projektai – jokia naujovė, tačiau šis planas yra išskirtinis: milžiniškų prabangių tvoromis apsuptų namų bendrija, užimanti šimtus tūkstančių kvadratinių metrų, ant tokios stačios viršūnės, kad įrangą reikia atgabenti sraigtasparniu.

Šioje vizijoje, remiantis „The New York Times“ matytais brėžiniais, yra 11 prabangių vilų (vieno namo bendras plotas – 9290,304 kvadratinių metrų), arklidė, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir trys sargybos bokštai su visą parą ten gyvensiančiam personalui skirtomis erdvėmis, vonios kambariais ir virtuvėmis.

„The New York Times“/Daniel Dorsa nuotr./Statybos Franklino kanjone
„The New York Times“/Daniel Dorsa nuotr./Statybos Franklino kanjone

Nepaisant dešimtmečio darbo ir 25 milijonų dolerių paskolos, ši Ikaro mitą primenanti svajonė tebėra tik plynas kalvos šlaitas, kurio likimas priklauso nuo teismo sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas