Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nekilnojamasis turtas verslui – tarp Molėtų ežerų

Naujų galimybių vieta ne tik kurti namus, bet ir įgyvendinti verslo idėjas prisistatantys Molėtai vaizdingiausiose rajono vietose prie ežerų parduoda senas mokyklas, o pačiuose Molėtuose – sklypus komercinės paskirties objektams.
Molėtai
Molėtai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Savivaldybė ruoš sklypus su visa infrastruktūra verslams kurtis

Pasak Molėtų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Žvinio, vienas iš Molėtų mieste investuotojams siūlomų NT objektų – vieno aukšto 500 kv.m. ploto buvusios ligoninės pastatas su komercinės paskirties žemės sklypu prie judriausios Molėtuose Vilniaus gatvės. Visai šalia – ir Molėtų ligoninė, pirminės sveikatos priežiūros centras, pradinė mokykla, Molėtų kelių tarnyba, Molėtų švara. Greta įsikūrusios pramoninių, maisto prekių vietos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtų ligoninė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtų ligoninė

„Parduodama ligoninės pastato dalis atskirta, suformuotas atskiras sklypas. Investuotojams į NT šis turtas gali būti patrauklus tuo, kad yra pačiame miesto centre, tad čia galima vykdyti bet kokią komercinę veiklą. Turime ir daugiau pastatų, kurių pardavimą planuojame skelbti aukcione, kai tam pritars savivaldybės taryba“, – sakė S.Žvinys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sigitas Žvinys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sigitas Žvinys

Siekdama skatinti verslą ir sudaryti palankias sąlygas investicijoms, savivaldybė Molėtų mieste planuoja paruošti porą sklypų su visiškai parengta infrastruktūra verslui kurtis. Pasak S.Žvinio, Melioratorių g. 20 ir 18C sklypai bus prijungti prie centralizuotų tinklų vandentiekio, buitinių bei lietaus nuotekų vamzdynų, kurie bus pakloti jų prieigose, nutiesti elektros tiekimo tinklai, įrengti asfaltuoti privažiavimai prie teritorijų, sklypai aptverti, atlikti kiti parengimo darbai statyboms.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sklypas Melioratorių gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sklypas Melioratorių gatvėje

„Baigę šiuos darbus ieškosime investuotojų, kurie komercinės paskirties sklypuose galėtų kurti gamyklą, statyti sandėliavimo patalpas ir pan. Taip pat parengtas detalusis sklypo prie aplinkkelio Molėtai-Ukmergė planas, bus skelbiamas konkursas sklypo nuomai. Planuojame ieškoti investuotojo, kuris statytų gamyklą ir kurtų darbo vietas. Tačiau mums svarbu, kad gamyba nebūtų tarši. Molėtų rajono savivaldybė orientuojasi į žaliąją žiedinę ekonomiką, tad ieškosime draugiškų aplinkai investuotojų, kurie čia kurtų darbo vietas. Molėtuose, manau, darbo jėgos yra pakankamai, tad investuotojams turėtų būti įdomu“, – sakė savivaldybės administracijos vadovas.

Dar vienas komercinės paskirties žemės sklypas parduodamas strategiškai patrauklioje vietoje šalia A14 magistralinio kelio Vilnius-Utena – Ąžuolų gatvėje. Jis jungia gyvenamųjų namų ir sporto komplekso kvartalus su Aplinkkelio gatve, kurioje kuriasi pramoninė miesto dalis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Daugiafunkcinė veiklų aikštė Ąžuolų gatvėjė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Daugiafunkcinė veiklų aikštė Ąžuolų gatvėjė

„Tai irgi labai patrauklus sklypas, nes yra pačiame Molėtų mieste. Juolab, kad Ąžuolų gatvėje yra didžiulis sporto kompleksas, stadionai, riedučių aikštelė, daugiafunkcinė aikštelė, statomas plaukimo baseinas, šalia jo, mums paskelbus aukcioną, išsinuomojo sklypą privatus asmuo, kuris per dvejus metus turėtų pastatyti viešbutį. Ką dar galima sugalvoti ir tokioje kaimynystėje vystyti – verslininkų kūryba ir išmonė“, – komentavo S. Žvinys.

Erdvės gamtai draugiškam verslui vystyti ir sveikatinimo turizmui

Kadangi Molėtų rajono savivaldybė dėmesį skiria gamtai draugiškam verslui ir su ateities perspektyva siejamoms veikloms, pirmenybė teikiama modernioms ir inovatyvioms, ekologiškoms pramonės veiklos sritims. „Kartu Molėtai, kaip unikalus turistinis ežerų kraštas, atviri investicijoms į rekreacines paslaugas, – kalbėjo Molėtų rajono savivaldybės mero patarėjas verslo klausimais Paulius Valentinavičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valentinavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valentinavičius

Mero patarėjas atkreipė dėmesį, kad Molėtuose kol kas neišvystytos gyvenamosios NT statybos ir viešbučių su SPA bei kitomis paslaugomis sritis. „Pasiūlos neturime daug, o turistų, kurie norėtų Molėtuose ir pasibūti, ir likti nakvoti, srautas – nemažas. Molėtų krašte apgyvendinimo paslaugos labiau išvystytos rajone: jaukios kaimo turizmo sodybos, vilos, skirtos šventėms. Kadangi esame kraštas, gausus ežerų, visi atvykę tikisi sveikatinimo turizmo paslaugų, todėl, manau, investuotojams būtų puiki perspektyva šioje veiklos srityje“, – sako P.Valentinavičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtai

Vienas iš didžiausių pastatų kompleksų, parduodamų Molėtų mieste – buvę vaikų globos namai Jaunimo gatvėje. Nuo čia atsiveria įstabus vaizdas į miesto ežerus – Pastovį ir Pastovėlį. Netoliese įsikūrę pagrindiniai Molėtų lankytini objektai: skulptūrų parkas, pėsčiųjų takai, miesto paplūdimys, biblioteka, krašto muziejus, kultūros centras. Pastatų teritorija nedaug nutolusi nuo pagrindinių Vilniaus ir Inturkės gatvių. Pasak mero patarėjo, tokius tiek Molėtų mieste, tiek rajone esančius pastatus galima pritaikyti apgyvendinimo paslaugoms ar kitiems komerciniams tikslams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Buvusių Molėtų globos namų pastatas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Buvusių Molėtų globos namų pastatas

Pirmenybė pažintinei, poilsinei, sportinei ir gydomajai rekreacijai

Išskirtinio kraštovaizdžio apsuptyje parduodami buvusių mokyklų pastatų kompleksai galėtų patraukti ne vieno investuotojo dėmesį. Pasak Molėtų turizmo ir informacijos centro direktorės Daivos Kulienės, Dubingių mokyklos pastato vieta neatskiriama nuo paties miestelio ir jo unikalumo: „Dubingiai ne tik gamtiškai unikali vietovė – miestelį juosia ilgiausias ežeras Lietuvoje – Asveja, Dubingių teritorija patenka į Asvejos regioninį parką. Kartu tai ir vieta, susijusi su svarbiu Lietuvos istorijos etapu ir jos asmenybėmis, Dubingių piliavietėje saugomas Radvilų giminės palikimas – rūmų pilies fragmentai“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Daiva Kulienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Daiva Kulienė

Dubingių kraštas – mėgstamas ir mielai lankomas ir Lietuvos, ir užsienio keliautojų. Krašto mecenatams pastačius naująją Šv. Jurgio bažnyčią čia dar aktyviau verda kultūrinis gyvenimas. Miestelis gali būti simboliškai vadinamas vartais į Molėtų rajoną. Svarbu ir tai, kad Dubingių miestelis įsikūręs netoli Vilniaus. Tai viena arčiausiai Lietuvos sostinės esančių Molėtų rajono vietovių. Galbūt tai dar labiau traukia keliautojus apsilankyti, o naujus gyventojus – įsikurti išskirtinio kraštovaizdžio vietovėje per daug nenutolstant nuo didmiesčio.

„Arti šios vietovės nėra didžiųjų pramonės objektų, tačiau strategiškai patogioje vietoje Dubingiuose kuriasi svetingumo verslai, nekilnojamojo turto vystytojai šiose apylinkėse kuria poilsio kompleksą. Taigi ir buvusios mokyklos pastatas, iki šiol telkęs miestelio mokslo bendruomenę, gali vėl tapti įmone, vietos svečius telkiančiu objektu“, – komentavo D.Kulienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dubingių mokyklos pastatas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dubingių mokyklos pastatas

Ne išimtis – prie Galuono ežero, Inturkės miestelio centre, Molėtų rajono savivaldybės parduodamas statinių kompleksas. Buvusios mokyklos teritorija yra visai greta „Bendrystės centro“, kur sudarytos visos galimybės poilsiauti neįgaliesiems (ratukininkmas): apgyvendinimas, poilsio ir maudynių zona, šalia – miestelio paplūdimys.

Pasak pašnekovės, nemažai buvusių Molėtų rajono mokyklų pastatų tarnauja bendruomenių reikmėms. Kai kuriuose po vienu stogu įsikūrė seniūnijos, kaimo bendruomenės, bibliotekos, kitose – viešosios įstaigos. „Pavyzdžiui, Balninkų miestelyje, buvusioje mokykloje, sėkmingai veikia viešoji įstaiga „Kaimynystės namai“, rengianti edukacijas, veikia stiklo muziejus ir paveikslų galerija“, – pateikė pavyzdį D.Kulienė.

Išskirtiniai objektai – skirtingiems investuotojų poreikiams

Paprašyti išskirti unikaliausią šiuo metu parduodamą komercinės paskirties objektą Molėtų rajone, pašnekovai kiekvieną vadino išskirtiniu jį supančia aplinka, kraštovaizdžiu, pasiekiamumu. Vieni objektai arčiau Vilniaus, kiti puikiai papildo nuo rajono centro labiau nutolusias vietoves.

„Daug kas priklauso nuo investuotojų poreikių, tačiau, ar tai būtų rajone, ar mieste esantys pastatai, sklypai – turime pakankamai gerai išvystytą infrastruktūrą. Vis daugiau čia kuriasi gyventi šeimų, specialistų, kurie galėtų būti puikūs ir vertingi darbuotojai, – sakė Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro vadovė, - be to, greitu laiku pasirodys specialiai investuotojams parengtas e.leidinys, kur bus pateikta informacija apie savivaldybės parduodamą nekilnojamąjį turtą“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valentinavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valentinavičius

Mero patarėjas P. Valentinavičius taip pat akcentavo didelį daugiabučių, privačių namų poreikį Molėtuose: „Nuolat gauname užklausų dėl būsto nuomos, pirkimo, nes atsikrausto tikrai nemažai naujų, jaunų šeimų, kurios įvertina puikią socialinę Molėtų infrastruktūrą ir nedidelį atstumą iki sostinės, kurią galima pasiekti per 40-45 minutes“.

Molėtų rajono savivaldybės atstovai prognozuoja, kad NT projektų plėtra šiame krašte – tik laiko klausimas, nes Vilniuje su NT statyba darosi vis sudėtingiau, mažėja teritorijos, kažkiek pamažėjusi gyventojų perkamoji galia, tad NT vystytojai turėtų pamažu persiorientuoti į rajonus, kuriuose geresnė gyvenimo kokybė. Investuotojų sprendimams įtakos gali turėti ir šiomis dienomis paskelbta žinia, kad Molėtai siekia kurortinės teritorijos statuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas