Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Newsec“ ir „Civitta“ padės kurti Latvijos valstybės turto valdymo strategiją

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ kartu su konsultacijų bendrove „Civitta“ laimėjo konkursą ir pradėjo teikti konsultavimo paslaugas Latvijos valstybės turto valdymo įmonei SJSC „State Real Estate“. Įmonei bus teikiamos konsultacijos valstybės turto valdymo strategijos kūrimo klausimais.
Latvijos sostinė – Ryga
Latvijos sostinė – Ryga / Vida Press nuotr.

Pasak „Newsec“ Tyrimų ir analizės grupės vadovo Mindaugo Kulboko, šiuo metu Latvijos valstybės valdymo įmonė valdo daugiau nei 1,2 mln. kv. m nekilnojamojo turto, daugiau nei 500 objektų ir virš 10 mln. kv. m žemės ploto.

„Turto valdymo komanda susiduria su tokiais iššūkiais, kaip valstybės NT valdymo apskaita, nenaudojamo NT nusidėvėjimas ir augantis modernaus biuro ploto poreikis. Todėl mūsų konsultacijos strateginiais klausimais apima daugelį veiklos sričių – nuo racionalaus ir efektyvaus pastatų panaudojimo iki turto priežiūros kaštų mažinimo. Kitaip tariant, Latvijos valstybės turto valdymo įmonė ieškojo partnerių, kurie rastų sprendimus, kaip padidinti valstybės turto vertę ir atsakytų į klausimus, kiek ir kokio NT reikia valstybei priskirtoms funkcijoms vykdyti“, – pranešime sako M.Kulbokas.

„Newsec“ ekspertas pastebi, kad ne tik latviams, bet ir kitoms valstybėms kyla begalė iššūkių valdant didelės apimties turtą. Visgi tokio masto turto valdymą pakreipus tinkama linkme, visada galima rasti rezervų kaip padidinti turto vertę.

„Pavyzdžiui, Latvijos valstybei priklausantis NT administratorius – AB „Valstybinis nekilnojamas turtas“ (VNI) vykdo projektą susijusį su institucijų perkėlimu į naujus biurų kompleksus Rygos pakraščiuose. Jis paskaičiavo, kad iš 7 skirtingų vietų (20,3 tūkst. kv. m) konsolidavus įstaigas į vieną 12 tūkst. kv. m verslo centrą, valstybė sutaupys 510 tūkst. eurų per metus, o įstaigų užimamas plotas sumažės 40 proc. “, – teigia M.Kulbokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas