Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nidos seklyčia“ sulyginta su žeme, bet šeimininkai atsikvėpti dar neskuba: „Laukiame, ką statybos inspekcija pasakys“

Neringos panorama pasikeitė – nebeliko „Nidos seklyčios“ svečių namų, kur neringiškiai ir kurorto svečiai ilsėdavosi, švęsdavo jubiliejus ir vestuves. Skaičiuojama, kad statinio sulyginimas su žeme atsiėjo apie 70 tūkst. eurų, tačiau šeimininkai dar neatsikvėpė ir nėra tikri, ar valdininkai nebeturės priekaištų.
Po penkiolika metų bylinėjimosi griuvo dalis „Nidos seklyčios“ pastatų.
Po penkiolika metų bylinėjimosi griuvo dalis „Nidos seklyčios“ pastatų. / R.Kvaselio nuotr.

„Nidos seklyčią“ valdančios bendrovės „Robala“ direktorius Romas Kvaselis su 15min skaitytojais pasidalijo nuotraukomis, kaip dabar atrodo buvęs pramogų kompleksas.

Vasarį po penkiolika metų trukusio bylinėjimosi prie „Nidos seklyčios“ atvyko statybininkai. Tačiau šį kartą ne statyti, o griauti. Dar 2016-aisiais Vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, kad per metus bendrovė turi nugriauti vieną „Nidos seklyčios“ pastatą, konferencijų patalpą ir pastogę.

Motyvas – per rekonstrukciją pastatyti statiniai nėra būdingi saugomos teritorijos architektūriniam ir kraštovaizdžio braižui, nors buvo gauti visi leidimai ir net parama iš Europos Sąjungos.

R.Kvaselio nuotr./„Nidos seklyčios“ pramogų komplekse baigti griovimo darbai
R.Kvaselio nuotr./„Nidos seklyčios“ pramogų komplekse baigti griovimo darbai

R.Kvaselis tikino išsėmęs visas priemones išsaugoti statinius, pasiekti taikos sutarties nepavyko. Šeimininkas akcentuoja – visi leidimai buvo gauti, pastatas buvo pripažintas tinkamas naudoti, įregistruotas Registrų centre. Tačiau prabėgus penkeriems metams, statybos leidimai buvo pripažinti neteisėtais ir panaikinti.

Vasarį į pramogų kompleksą atvykę statybininkai pradėjo griauti nelegaliais pripažintus pastatus – darbai pabaigti tik dabar. Stovėti liko tik restoranas, kurį tikimasi atverti birželį.

„Aš nežinau, ar čia pabaiga, ar jau padėtas taškas. Laukiame, ką statybos inspekcija pasakys. Vakar jie lankėsi vietoje, vertino atliktus darbus“, – kalbėjo 15min R.Kvaselis. Jam nuostabą kėlė inspekcijos darbuotojų pastaba, kad smėlis vietoje pastatų – nelygus. Pasiūlyta direktoriui pasiimti kastuvą ir išsyk palyginti. „Dar paklausiau: „Jūs rimtai?“ Po šio įvykio nesu tikras, ar inspekcija pripažins griovimo darbus įvykdytus“, – kalbėjo R.Kvaselis.

Direktoriui pasiūlyta pasiimti kastuvą ir palyginti pačiam žemes.

Anot jo, siekiama, kad birželį lankytojams atsivertų restoranas. Iki tol reikia sutvarkyti aplinką, nes sunkioji technika apgadino ir takelius, išvažinėjo veją. Tačiau ir šiems darbams reikės leidimo.

R.Kvaselio nuotr./Baigti griovimo darbai „Nidos seklyčios“ komplekse
R.Kvaselio nuotr./Baigti griovimo darbai „Nidos seklyčios“ komplekse

„Ką aš jaučiu? Ką čia gali jausti... Tarnautojai pavirtę formalistais. Vykdo įstatymą aklai. Dar prašėme išsaugoti pamatus. Tačiau nepavyko“, – pažymėjo pašnekovas.

Anot jo, griovimo darbams išleista apie 70 tūkst. eurų. Sunkmetį išgyvenančiai bendrovei teko ir skolintis.

Kiek anksčiau „Robalos“ direktorius teigė, kad teismo sprendimo įgyvendinimas gali kainuoti apie 2,5 mln. eurų. Tiek bus siekiama prisiteisti iš valstybės. Remiamasi analogiška situacija Juodkrantėje, kai statybos leidimai buvo pripažinti negaliojančiais, restoranas nugriautas, o šeimininkams išmokėta solidi suma.

„Už valdininkų klaidas mokės visi mokesčių mokėtojai“, – tada apgailestavo verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas