Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuomos kainos didmiesčiuose auga

Nuomotojų džiaugsmui ir nuomininkų liūdesiui nuomos kainos gegužę šalies didmiesčiuose išaugo. Per mėnesį – balandį lyginant su geguže – Vilniuje nuomos pasiūlos kaina padidėjo procentu, Klaipėdoje trimis, o Kaune net penkiais, rodo nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt skelbimų statistikos duomenys.
Nuoma
Nuoma / Aruodas.lt

Metinis pokytis, kai lyginami šių ir praėjusių metų gegužės mėn. duomenys,

dar didesnis: Vilniuje pasiūlos kainos augo 4 proc., Klaipėdoje didėjo 6 proc., Kaune išaugo 9 proc.

Gegužę Vilniuje vidutinė vieno kambario buto nuomos pasiūlos kaina, neatsižvelgiant į tikslią vietą, įrengimą, kitus ypatumus, sudarė 250 eurų, dviejų kambarių – 400-450, trijų kambarių – 550-620. Kaune nuomotojai skelbime už vieno kambario butą prašė vidutiniškai 200 eurų, už dviejų – 340, trijų – 350-420. Klaipėdoje pasiūlos kainos buvo atitinkamai 170 eurų (1 kambario butas), 340 eurų (2 kambarių) ir 400-500 (3 kambarių).

Skirtinguose didmiesčių mikrorajonuose šios kainos skyrėsi:

Kaip skiriasi butai Vilniuje?

Kaip matote iš statistikos, skirtinguose mikrorajonuose kainos svyravo gan stipriai. Pigesnių butų galima rasti Naujininkuose, Karoliniškėse, Lazdynuose, Šeškinėje, Baltupiuose, Viršuliškėse.

Pavyzdžiui, Šeškinėje senesnės statybos devynaukščiame name trijų kambarių bute išnuomojamas 18 kv. m kambarys. Nuomininkas už 145 eurų sumą, į kurią jau įskaičiuotos paslaugos, galės naudotis ir virtuve, šaldytuvu, skalbimo mašina bei kabeline televizija.

Pigesnių nuomojamų butų ar kambarių Vilniuje rasite, paspaudę šią nuorodą.

Už vidutinę nuomos kainą Vilniuje butą galima išsinuomoti Žirmūnuose, Šnipiškėse, Naujamiestyje ar Fabijoniškėse. Pavyzdžiui, Baltupiuose už 300 eurų išnuomojamas dviejų kambarių butas, esantis ketvirtame penkiaaukščio namo aukšte. Kaip nurodoma, butas yra ką tik remontuotas: grindys laminuotos, sienos tapetuotos, yra su tualetu sujungtas vonios kambarys. Nuomininko patogumui yra virtuvės buitinė technika.

Brangesni butai dažniau yra Senamiestyje, Užupyje, Žvėryne, Santariškėse ir Šiaurės miestelyje. Pavyzdžiui, Naujamiestyje, „Oslo namuose“, išnuomojamas dviejų kambarių butas naujos statybos name už 700 eurų. Butas įrengtas su dizaineriu, į kainą įeina ir požeminė automobilio statymo vieta. Šio buto skelbimą rasite, paspaudę šią nuorodą.

Už tokią pat kainą yra išnuomojamas ir butas Juozapavičiaus gatvėje. Naujos statybos aštuonaukštyje esantis dviejų kambarių butas yra 70 kv. m ploto ir turi balkoną. Svetainė suprojektuota kartu su virtuve, kitas kambarys – miegamasis, yra ir vonia. Butas nuomojamas kartu su buitine įranga ir visais baldais.

Tai ne patys brangiausi butai, nes yra ir tokių, kurių nuomos kaina siekia daugiau kaip 1000 ar 1500 eurų.

Kaip skiriasi butai Kaune?

Kaune pigiau butai nuomojami Šilainiuose ir Dainavoje. Pavyzdžiui, Dainavoje, Pašilės gatvėje išnuomojamas vieno kambario butas penkiaaukščiame name už 160 eurų. Butas suremontuotas, jame yra baldai, buitinė technika, įvesta televizija ir internetas. Nekils problemų ir statant automobilį – prie namo yra didelė automobilių stovėjimo aikštelė.

Pigesnių butų arba kambarių nuomos skelbimų rasite, paspaudę šią nuorodą.

Už vidutinę kainą Kaune galima išsinuomoti butą Žaliakalnyje, tokių pasiūlymų galima rasti ir Senamiestyje. Pavyzdžiui, Šv. Gertrūdos gatvėje išnuomojamas dviejų kambarių butas triaukščiame name už 340 eurų. Bute yra du nepereinami kambariai, vonios ir tualeto patalpos sujungtos. Butas nuomojamas su visais baldais ir buitine technika, yra visos ryšių komunikacijos. Namo kiemas uždaras, jame yra vieta automobiliui laikyti.

Dviejų kambarių butas už 290 eurų nuomojamas ir Dainavoje, V. Krėvės prospekte. 52 kv. m butas atnaujintas, čia yra 18 ir 13 kv. m nepereinami kambariai, virtuvė sujungta su koridoriumi. Butas nuomojamas su baldais ir buitine technika.

Brangesni butai nuomai Kaune yra Senamiestyje arba kitų rajonų naujuose namuose. Pavyzdžiui, už 500 eurų išnuomojamas dviejų aukštų butas triaukščiame name, esančiame Senamiesčio M. Daukšos gatvėje. Išnuomojamas butas suremontuotas. Jame yra du pereinami kambariai: svetainė sujungta su virtuve bei miegamasis. Tualetas ir vonios kambarys įrengtas vienoje patalpoje. Butas nuomojamas su baldais ir buitine technika. Jam priklauso ir viena automobilio statymo vieta.

Už tokią pat sumą išnuomojamas ir butas naujame name Žaliakalnyje. Septynių aukštų name, antrame aukšte esančiame dviejų kambarių bute dar niekas negyveno, tad visi daiktai nauji. Butas su balkonu, yra visa reikalinga buitinė technika. Savininkai nurodo, kad už buto šildymą gaunamos mažos sąskaitos, butui priklauso ir automobilio statymo vieta.

Kaip skiriasi butai Klaipėdoje?

Klaipėdoje pigiausiai butą galima išsinuomoti Žvejybos uosto ir Debreceno rajonuose. Pavyzdžiui, Danės gatvėje už 180 eurų išnuomojamas vieno kambario, 30 kv. m butas. Butas tvarkingas, tualetas sujungtas su vonios kambariu, yra visi baldai su buitine technika. Nuomininkai šildymas kainuos mažiau, nes įrengta autonominio dujinio šildymo sistema .

Pigesnių butų arba kambarių nuomos pasiūlymų Klaipėdoje rasite, paspaudę šią nuorodą.

Už vidutinę nuomos kainą galima išsinuomoti butą, pavyzdžiui, Vingio ir Debreceno mikrorajonuose. Žolyno gatvėje už 315 eurų išnuomojamas dviejų kambarių, visiškai suremontuotas butas, kambariai pereinami, svetainė sujungta su virtuve, yra balkonas, buto šildymas autonominis reguliuojamas, šildomos vonios kambario grindys. Skelbime rašoma, kad už šildymą tektų mokėti nuo 10 iki 40 eurų. Bute yra visi baldai ir buitinė technika.

Kitas butas už vidutinę kainą nuomojamas Klaipėdos Senamiestyje. Už 350 eurų siūlomas tvarkingas, ką tik po remonto butas su visais baldais ir nauja buitine technika.

Brangiausia nuoma Klaipėdoje yra Centro, Senamiesčio ir Kauno mikrorajonuose. Štai 4 kambarių, net 100 kv. m butas nuomojamas už 900 eurų. Butas per kelis aukštus, virtuvė sujungta su kambariu. Bute yra visa buitinė technika, taip pat internetas, kabelinė televizija. Butui priklauso ir automobilio statymo vieta.

Kitas už didesnę sumą išnuomojamas butas yra Naujojo Sodo g. Už 1000 eurų siūlomi trijų kambarių apartamentai su vaizdu į Senamiestį ir Klaipėdos uostą. Erdvi svetainė sujungta su virtuvės zona, yra vienas miegamasis ir vienas vaikų kambarys. Bute yra visi baldai ir buitinė technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas