Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos pašonėje įsikūrusi Kunigiškių gyvenvietė vilioja ir poilsiautojus, ir investuotojus

Tarp Palangos ir Šventosios esanti Kunigiškių gyvenvietė yra gerai žinoma ramaus poilsio pajūryje mėgėjams. Tai puiki vieta tiems, kurie nori pabėgti nuo miesto šurmulio, įkvėpti gaivaus jūros ir pušyno oro, atrasti ramybę ir pasisemti energijos.
Projekto Palangoje „Mano jūra“ vizualizacija
NT projektas „Mano jūra“ / Organizatorių nuotr.

„Man patinka atvažiuoti prie jūros rudenį. Žmonių nedaug, nėra dar baisiai šalta, aplink ramybė, girdisi tik Baltijos jūros ošimas ir vėjo glostomų pušų šlamėjimas. Čia iš naujo atrandi tylą, leidi vėjui prapūsti galvą ir įnešti naujų minčių. Tikra atgaiva sielai“, – savo mintimis dalinasi Kunigiškiuose rudens dienas leidžianti kaunietė Akvilė.

„Kunigiškių gyvenvietę su šeima atradome prieš kelerius metus. Tiesiog taip gavosi, kad vienais metais iki tol leistas atostogas Juodkrantėje išmainėme į Kunigiškius. Ši vieta taip patiko, kad nusprendėme įsigyti nuosavą butą. Dukros su šeimomis čia atvažiuoja vasarą, sezono metu, o mudu su vyru mėgstame čia būti rudenį bei pavasarį. Vaikštome pajūriu, kopomis, važinėjamės dviračiais, o jei orai prastesni – pasilepiname kokiame nors SPA centre. Čia tikrai yra ką veikti visus metus“, – teigia moteris.

Jaučia Kunigiškių atgimimą

Septynerius metus nekilnojamo turto srityje dirbanti Ineta Brezgienė pastebi, kad per pastaruosius penkerius metus Kunigiškių gyvenvietė smarkiai pasikeitė. Šią vietą kasmet atranda ir pamilsta vis daugiau poilsiautojų. Į situaciją reaguoja ir nekilnojamojo turto vystytojai. Gyvenvietėje vystomas ne vienas naujas nekilnojamo turto projektas, tad ieškantys būsto pajūryje tikrai turi iš ko rinktis.

Organizatorių nuotr./NT projektas „Vaivorykštės namai“
Organizatorių nuotr./NT projektas „Vaivorykštės namai“

Klientams pageidaujant, mūsų dizainerė namų įrengimu pasirūpina iki smulkmenų – namų tekstilės ir indų.

Vaivorykštės gatvėje vystomo NT projekto „Vaivorykštės namai“ vadovė I.Brezgienė pastebi, kad Kunigiškiai patinka net ir tiems, kurie nemėgsta Palangos. Dažnas klientas šią vietą lygina su Kuršių nerija. Ramybė, pušynas, puikus paplūdimys ir visa valanda mažiau kelio. O ir būstų kainos čia daug patrauklesnės. 20 kv. m. būstą su lauko terasa projekte „Vaivorykštės namai“ galima įsigyti už 38 000 eurų.

Organizatorių nuotr./NT projektas „Vaivorykštės namai“
Organizatorių nuotr./NT projektas „Vaivorykštės namai“

„Projektą sudaro 12 dviaukščių namų, kurie padalinti į tris uždarus kiemelius su šildomais lauko baseinais ir vaikų žaidimų aikštelėmis. Savuosius pajūrio namus čia renkasi tie, kurie ieško nedidelės kvadratūros būsto. Būstų plotai – nuo 20 iki 27 kv. m. Pirmų aukštų gyventojai gali džiaugtis terasa, antruose aukštuose gyvenantys – erdviais balkonais. Kiekvienam apartamentui priklauso nuosava automobilio parkavimo vieta, už kurią papildomai mokėti nereikia. Suprantame, kad klientai, perkantys antrąjį būstą poilsiui, nenori gaišti savo brangaus laiko būsto įrengimui, todėl visi apartamentai projekte „Vaivorykštės namai“ parduodami su pilna apdaila. Klientams pageidaujant, mūsų dizainerė namų įrengimu pasirūpina iki smulkmenų – namų tekstilės ir indų,“ – pasakoja projekto vadovė Ineta.

Didžioji dalis pirkėjų nori turėti būstą Lietuvos pajūryje tik savo poreikiams, bet yra nemažai tokių, kurie ieško galimybių investuoti.

Organizatorių nuotr./NT projektas „Vaivorykštės namai“
Organizatorių nuotr./NT projektas „Vaivorykštės namai“

Kad Kunigiškių gyvenvietėje jaučiamas išaugęs susidomėjimas nekilnojamu turtu teigia ir projekto „Mano jūra“ atstovas Edvardas Milukas. Pasak jo, projekto sėkmė maloniai nustebino ir pačius projekto vystytojus. Per pirmuosius du pardavimų mėnesius buvo parduota maždaug 40 proc. butų. Projekte „Mano jūra“ parduodami 40- 80 kv. m. ploto butai, kotedžai ir atskiri namai, tad čia būstą kiekvienas gali išsirinkti pagal savo poreikius. E. Miluko teigimu, didžioji dalis pirkėjų nori turėti būstą Lietuvos pajūryje tik savo poreikiams, bet yra nemažai tokių, kurie ieško galimybių investuoti. Dažnas perkasi du būstus – vieną savo šeimos poilsiui, kitą – nuomai.

Jis taip pat pastebi besikeičiančius pirkėjų, ieškančių būsto pajūryje, poreikius: pirkėjams neužtenka turėti tik vietą pernakvoti, jie linkę investuoti į gyvenimo ir poilsio kokybę bei komfortą užtikrinančius sprendimus. Apželdinta, sutvarkyta aplinka, vaikų žaidimų aikštelė, šildomas lauko baseinas, pirtis, kubilas suteikia NT projektui pridėtinės vertės.

Hauson.lt nuotr./NT projektas „Mano jūra“
Hauson.lt nuotr./NT projektas „Mano jūra“

Investicija atsiperka per 10-metį

Palangą įsimylėjęs kaunietis Ignas su giminaičiais kurorte turi įsigijęs kelis nekilnojamojo turto objektus. Vyras džiaugiasi, kad patikimi nekilnojamojo turto vystytojai už jį sutvarko visus apartamentų nuomos poilsiautojams reikalus. Jo teigimu, net įvertinus nuomos administravimo kaštus investicija į nekilnojamąjį turtą Palangoje, kokybiškai pastatytame projekte ar kvartale, atsiperka maždaug per 10 metų.

Hauson.lt nuotr./Projekto Palangoje „Mano jūra“ vizualizacija
Hauson.lt nuotr./Projekto Palangoje „Mano jūra“ vizualizacija

„Butas su nedideliais pasvyravimais per metus atperka apie dešimtadalį savo vertės. Kai daugelis manęs klausia, kodėl aš, būdamas kaunietis, sugalvojau investuoti į būstus Palangoje, atsakau: „Atsiverskite Aruodas.lt ir pažiūrėkite, kiek kainuoja geras butas Kauno ar Vilniaus centre. Ir kiek aš turėčiau gauti nuomos pajamų, kad jis per metus atpirktų dešimtadalį vertės?“ – pasakoja investuotojas.

Būstas kurorte yra labai patraukli investicija.

Jis pripažino, kad būstą lengvai išnuomoja ir ne sezono metu savaitgaliams ar ilgam laikotarpiui – jaunoms šeimoms. Pastarosios vasarą neišgali mokėti „poilsiautojų“ nuomos kainos, išsikelia į gretimus miestus – Kretingą, Klaipėdą, o žiemą sugrįžta į Palangą.

Hauson.lt nuotr./Projekto Palangoje „Mano jūra“ vizualizacija
Hauson.lt nuotr./Projekto Palangoje „Mano jūra“ vizualizacija

„Kartais išnuomoju visam laikotarpiui nuo rugsėjo iki gegužės. Jų mokami 300 eurų nuomos per mėnesį bet kokiu atveju kompensuoja būsto paskolos įmoką. O vasarą jau galima „nugriebti grietinėlę“. Visa tai sudėjus būstas kurorte yra labai patraukli investicija“, – sakė būstų Palangoje savininkas.

Hauson.lt nuotr./NT projektas „Mano jūra“
Hauson.lt nuotr./NT projektas „Mano jūra“

„Palangos fanatiku“ save vadinantis Ignas vis tik nukreipė žvilgsnį į ramią kurorto pašonę – Kunigiškių gyvenvietę ir šiemet čia įsigijo jau antrąjį būstą.

„Kunigiškių gyvenvietė, beje, ne taip seniai įgavo populiarumą. Pirmąjį būstą čia įsigijau 2015-aisiais. Tuomet tai buvo „palapinių miestelis“, poilsiautojų vagonėliai, ir tiek. Kas nutiko per šiuos beveik 5-erius metus? Gyvenvietė smarkiai pasikeitė. Sutinku žmonių, kurie čia persikėlė iš Nidos! Kunigiškiuose ir jūra arti, ir kelias link jos veda per pušyną, nereikia keltis keltu, gaišti laiko. Kiek žinau, intensyvų savaitgalį vilnietis namo iš Kuršių nerijos važiuoja 6 ir daugiau valandų. Čia tokios problemos nėra“, – pastebi pašnekovas.

Organizatorių nuotr./NT projektas „Mano jūra“
Organizatorių nuotr./NT projektas „Mano jūra“

Norintiems aktyvesnės veiklos, koncertų, pavakaroti restorane – belieka „pagauti“ kas pusvalandį į Palangą kursuojantį autobusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas