Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pandos namai“: gamtos dovanota vieta Kauno mieste

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose sparčiai besivystantys naujakurių kvartalai – ne guminiai, vis mažiau lieka vietos arčiau centro, tačiau su visa infrastruktūra. Jau niekas nenori dardėti dulkėtu žvyrkeliu, išleisti vaikus į mokyklą nesaugioje gatvėje be šaligatvių, kęsti aplink vykstančių statybų triukšmą.
Vienbučių – dvibučių namų projektas Kaune „Pandos namai“
Vienbučių – dvibučių namų projektas Kaune „Pandos namai“ / „BT projektai“ arch. nuotr.

Kaune pradėtas vystyti naujas vienbučių – dvibučių namų projektas „Pandos namai“ suteiks galimybę įsikurti vakarinėje miesto dalyje visai šalia Lampėdžių ežero, Romainių ąžuolyno kalno papėdėje. „Tai viena paskutinių galimybių įsikurti privačiame name šiame rajone“, – sako Valius Vasaris, UAB „BT projektai“ ir „Pandos namai“ veiklos direktorius.

Išskirtinumas – gamta miesto teritorijoje

„Pandos namų“ projektas pirmiausia išsiskiria savo vieta. Naujas kvartalas įsikurs miesto teritorijoje šalia gamtos – gyventojai galės pailsėti po dienos darbų vaikštinėdami po Romainių pušyną, kvėpuodami grynu oru ar aktyviai sportuodami – nutiesti apšviesti ir asfaltuoti dviračių, bėgimo ir pėsčiųjų takai. Vos 9 minutės pėsčiomis iki Lampėdžių ežero paplūdimio (700 m.), dar vienas paplūdimys įrengtas prie Nevėžio upės už 1,4 km. Per 5–10 min. dviračių taku nuvažiuosite iki vandens ir pramogų parkų „Wake up“ ir „UNO“.

Miesto centrą apšviestu, naujai įrengtu ir vaizdingu dviračių taku pasieksite per 15–20 minučių. Patogu ir apsipirkti – kelios minutės pėsčiomis iki prekybos centrų. Tėveliai ir vaikai ryte galės ilgiau pamiegoti, nes vaikų darželis ir kelios mokyklos už 5 minučių kelio automobiliu.

„BTprojektai“ arch. nuotr./ Vienbučių – dvibučių namų projektas „Pandos namai“
„BTprojektai“ arch. nuotr./ Vienbučių – dvibučių namų projektas „Pandos namai“

„Nuo „Pandos namų“ kvartalo iki miesto centro yra 7 km. Tokiu atstumu smagu gyventi ne daugiabutyje, bet nuosavame name, turėti savo žaliąją zoną, įrengti vaikui smėlio dėžę, baseiną, sūpynes, pasistatyti kepsninę ir mėgautis gyvenimu po darbo dienos“, – sako V.Vasaris.

Visi patogumai vienoje vietoje

Pasak V.Vasario, naujo būsto ieškantys žmonės pirmenybę teikia miesto privalumams, iki galo įrengtai infrastruktūrai. Niekas nenori važinėti žvyrkeliu, eiti dulkančio kelio šalikele, išleisti vaikus į mokyklą nesaugiu keliu. Naujakuriai pageidauja apsigyventi sutvarkytoje aplinkoje ne tik savo kvartale, bet ir matyti tvarkingus kaimynus.

Vieną infrastruktūros dalį sukūrė „Pandos namų“ projekto vystytojas, kita – miesto nuopelnas. Veiklos direktorius pasakoja, kad įrengta autobuso sustojimo aikštelė yra visai šalia Pandos namų projekto, kurią vaikai ar suaugusieji gali saugiai pasiekti ir nuvykti į bet kurią Kauno vietą. Taip pat gyventojų patogumui nutiestos asfaltuotos gatvės, dviračių ir bėgimo takai, įrengtas apšvietimai.

Projekto vystytojas įsipareigoja aptverti „Pandos namai“ kvartalo teritoriją, apželdinti, išasfaltuoti vidines gatves, įrengti saugos kameras, LED apšvietimą, automatinius pakėlimo vartus, vaikų žaidimo aikštelę, nutiesti pėsčiųjų takus.

„BTprojektai“ arch. nuotr./ Vienbučių – dvibučių namų projektas „Pandos namai“
„BTprojektai“ arch. nuotr./ Vienbučių – dvibučių namų projektas „Pandos namai“

Taip pat vystytojas savo lėšomis įrengs pėsčiųjų taką iki viešojo transporto sustojimo stotelės, kuriuo galės naudotis ne tik „Pandos namų“, bet ir aplinkiniai gyventojai.

„Kvartale bus dvi vidinės gatvės, eismas vyks ratu. Šis sprendimas priimtas pagal specialistų rekomendacijas – toks eismo reguliavimas ypatingai sumažina nelaimingų atsitikimų tikimybę“, – akcentuoja V.Vasaris.

Mėgautis gyvenimu nuo pirmos dienos

Iki šių metų pabaigos per pirmąjį „Pandos namų“ statybų etapą bus pastatyta 12 namų, kuriuose bus įrengti vienbučiai arba dvibučiai, 3-5 kambarių namai. 2022 metų pirmąjį ketvirtį bus užbaigtas antrasis etapas – bus pastatyta dar 12 namų. Tiek pat namų planuojama pastatyti ir per trečiąjį etapą. Per dvejus metus bus baigti visi statybų etapai.

„Svarbu tai, kad naujakuriai iš karto galės mėgautis ramiu gyvenimu, nes aplinkinėse teritorijose nevyksta jokių statybų. „Pandos namų“ teritorija bus sutvarkyta, o šalia kvartalo aplinka jau susiformavusi, pastatyti ir apgyvendinti namai“, – sako V.Vasaris.

„BTprojektai“ arch. nuotr./ Vienbučių – dvibučių namų projektas „Pandos namai“
„BTprojektai“ arch. nuotr./ Vienbučių – dvibučių namų projektas „Pandos namai“

Pavadinimą „padovanojo“ architektai

Projektą kūrė garsios architektų studijos UAB „Archas“ komanda. „Visų namų išorinės sienos yra užapvalintos, spalvos – šviesi, su tamsiais intarpais. Namai nėra vienodi, skiriasi fasadų apdaila. Kaip ir pandos, kurios nėra vienodos, taip ir šie namai yra skirtingi. Projektą kūrusiems architektams ir kilo asociacija su „panda“, jie pasiūlė pavadinimą“, – pasakoja V.Vasaris.

Architektai sukūrė net vienodo stiliaus sandėliukus, kad jie nedarkytų bendro kvartalo vaizdo. Sandėliukai skirti laikyti dviračius, paspirtukus, riedučius, žoliapjovę. „Sporto inventoriaus tikrai prireiks, nes čia aktyviai galima leisti laiką ne tik vasarą, bet ir žiemą – ant Lampėdžių ežero pastaraisiais metais miestas įrengia čiuožyklą“, – akcentuoja direktorius.

Pasak V.Vasario, „Pandos namų“ kvartale šiuo metu vyksta statybos, dar tik kyla pamatai, bet jau pusė namų išpirkta. „Galima pirkti visą namą arba jo dalį kaip butą. Kiekvienas butas turi privačias stovėjimo vietas automobiliams, terasą, žalią plotą ir sandėliuką“, – teigia direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas